Bandırma'da açlık grevindeki tutsaklara saldırı!

Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde açlık grevinde olan siyasi tutsaklar, saldırıya uğradı.

Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan bazı siyasi tutsakların darp edildiği belirtildi. Bilal Alantar isimli  bir tutsak yakını, cezaevinde kalan açlık grevindeki kardeşi Berdan Alantar ve arkadaşlarının gardiyanlar tarafından darp edildiğini anlattı.

'GARDİYANLAR FİZİKİ SALDIRIDA BULUNDU'

Telefon görüşmesinde kardeşi Berdan Alantar'ın, nizami duruşta sayım vermeleri dayatmasına karşı çıktıkları için gardiyanların fiziki saldırısına uğradıklarını söylediğini aktaran Ağabey Alantar, bu saldırıda tutsaklardan Hasip Kaplan’ın yaralandığını söyledi.

Kardeşinin yaşanan bu olayın yanı sıra Ömer Dorudemir isimli arkadaşlarının haftalık telefon görüşmesine çıkarılması sırasında yine gardiyanlarca yere atılıp, koridorda darp edildiğini belirttiğini kaydeden ağabey, bu duruma kapılara vurup, slogan atarak tepki gösterildiğinde ise gardiyanların küfür ve hakaretlerine maruz kalındığını ifade etti.

'SALDIRILAR SÜRERSE...'

Kardeşinin 30 günü aşkın süredir açlık grevinde olduğunu söyleyen Alantar, şunları belirtti: “Biz aileler zaten yakınlarımızın sürdürmüş oldukları açlık grevinden dolayı tedirginiz. Onların bu onurlu duruşlarını sahipleniyoruz. Böylesi saldırılar faşist bir rejimin göstergesidir. Şayet bu saldırılar devam ederse bizler de bedenimizi ölüme yatırmaya hazırız."