Baro başkanları ve avukatlara polis bir kez daha saldırdı

Ankara girişinde bekleyen baro başkanlarına polis bir kez daha saldırdı.

Ankara girişinde bekleyen baro başkanları ve avukatlara polis bir kez daha saldırdı.

Barikat içerisindeki baro başkanlarının tuvalete dahi gitmesine izin vermeyen polisler, desteğe gelenleri de alandan uzaklaştırmaya zorluyor. Barikatların gevşetilmesi için uğraşan avukatlar ile polisler arasında arbede yaşandı.

Polisler, avukatlara 2911 sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu’na muhalefet ettikleri anonsu geçerek, avukatların dağılmasını istedi. Duruma tepki gösteren avukatlar “2911 sayılı kanunu bir kez okudunuz mu?” diyerek, tepki gösterdi.

Polisler avukatlara “arabaya binin gidin” diye talimat vermeye çalışırken, avukatlar da “senin keyfine göre mi hareket edeceğim? Yürüyüş hakkım yok mu?” sözleriyle karşılık verdi. Polisler, avukatların ihtiyaçlarını gidermek için oturduğu işletmeden zorla çıkararak, boşaltmaya başladı. Avukatlar polisler tarafından zorla alandan uzaklaştırılıyor.

Baro başkanları yaşananlara tepki göstererek, bariyerlere yüklendi. Bariyerler genişletildi. Bu sırada polislerin baro başkanına “terbiyesiz” demesi üzerine avukatlar yaşananları “Savunma susmadı, susmayacak” sloganları ve alkışlarla protesto etti.

Avukatların tüm saldırı ve baskılara karşı bekleyişi devam ediyor.