Başaran: Gözaltı-tutuklamayla geri adım atmayız!

HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, siyasi soykırım operasyonlarına tepki göstererek, "Geri adım atmayacağız" dedi.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü, MYK Üyesi ve  Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, siyasi soykırım operasyonlarına ilişkin bugün açıklama yaptı.

'VALİLİK HEDEF GÖSTERDİ'

Başaran, yazılı açıklamasında, "Siyasi soykırım operasyonları İnsan Hakları Haftasında devam ediyor" diyerek, şunları kaydetti:
"Mardin’de sabah saatlerinde HDP İl Eşbaşkanı, Tabip Odası Başkanı, SES eski şube yöneticisi ve DTK’li siyasetçilerin de aralarında olduğu 12 kişi, hukuksuzca gözaltına alınmıştır.
Valilik, anayasal ve yasal olan bu kurumları hedef gösteren çeşitli açıklamalarla bugünü hazırlamıştır. Bu kurumlardan DTK, hukuka uygun usul ve esaslara göre kurulmuş, çalışmalarına halen devam eden bir tüzel kişiliktir.
2015 yılında başlayan ve bugüne kadar şiddetlenerek kalıcı hale getirilmek istenen AKP/MHP baskıcı rejiminde, binlerce HDP ve DTK çalışanı, üye ve yöneticisi gözaltına alınmış, tutuklanmış, AKP medyası tarafından uydurma haberlerle hedef gösterilmişlerdir."

'GERİ ADIM YOK!'

Gözaltı-tutuklamaların sindirme politikasının bir ürünü olduğunu vurgulayan Başaran, "Geri adım atmayacağız" mesajını verdi.