Batman’da 3 Ağustos anması

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü, Êzidî soykırımının 8’inci yıldönümünde bir açıklama yaparak, 3 Ağustos’un Kadın Kırımı ve Soykırıma Karşı Uluslararası Eylem Günü ilan edilmesini istedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü, partinin il binası önünde bir açıklama yaptı.

Açıklamaya HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, partinin Êzidî Milletvekilli Feleknas Uca, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Barış Anneleri Meclisi ile çok sayıda kişi katıldı.

Açıklama sırasında “3 Ağustos Kadın Kırımı ve Soykırıma Karşı Uluslararası Eylem Günü ilan edilene kadar mücadelemiz devam edecektir, kadın soykırımını durduracağız, yaşamı özgürleştireceğiz” yazılı pankartı açıldı.

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Êzidîlere yönelik tehlikenin bugün de sürdüğünü belirtti.

Başaran “Bugün Êzidî halkını topraklarından, inançlarından etmek istiyorlar. İradelerini, duruşlarını, inançlarını kabul etmeyenler, bugün saldırılarını arttırdı. Êzidîler tarihleri boyunca katliamlarla karşı karşıya kaldı. Bu katliamları gerçekleştirenler yargılanmadı. Uluslararası alanda gösterilen tepki yetersiz kaldı. Sürekli bir hal alan bu saldırılara karşı Êzidiler öz savunmalarını oluşturdu. Kimse bunun önüne geçemez. Siyah elbiseler giydirip, kadınları köle pazarında satanlara karşın bugün kadınlar özgür yaşamı inşa ediyorlar. Bu soykırıma karşın örgütlenerek, özgürleşerek cevap oldular. İradelerini teslim etmeyen Êzidî halkına binlerce kez selam olsun” şeklinde konuştu.