Batman’da demokratik çözüm süreci tartışıldı

Batman’da demokratik çözüm süreci tartışıldı

BDP Batman İl örgütü Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan tarafından başlatılan demokratik çözüm sürecine ilişkin, merkeze bağlı Balpınar (Giresîra) Beldesinde halk toplantısını düzenledi. Toplantıya katılanlar, gerilla güçlerinin geri çekilmesi sırasında yaşanacak her hangi bir saldırı karşısında canlı kalkan olacaklarını belirtirken, Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşmasını istedi.

Balpınar (Giresîra) Beldesindeki bir kahvede gerçekleştirilen halk toplantısına, BDP PM Üyesi Nezir Gülcan, BDP Batman İl Eş Başkanı Rahşan Çarboğa, BDP Batman Merkez ilçe başkanı Murat Gazioğlu, BDP’li yöneticileri yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Toplantıda ilk konuşan BDP PM Üyesi Nezir Gülcan, sürecin hassasiyetine değinerek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan öncülüğünde gelişen sürecin en son örneği olan HPG gerillalarının geri çekilmesiyle PKK’nin tarihi adım attığını söyledi. Bu nedenle hükümet ve devletten de gerekli adımları atmasını beklediklerini belirten Gülcan, daha örgütlü bir mücadele için herkesi çalışmalara katılmaya çağırdı.

BDP Batman İl Eş Başkanı Rahşan Çarboğa ise, Öcalan başlattığı süreçle birlikte kadınlar olarak daha çok ön safta yer alarak mücadele etmeleri gerektiğini vurgulayarak, “Biz özgürleşmeden toplum özgürleşmez. Biz kadınlar daha örgütlü ve mücadele ekseninde çalışmamız gerekiyor. Biz bu mücadeleye öncülük etmemiz lazımdır” dedi.

Konuşmalar ardından görüşlerini dile getiren belde halkından çok sayıda kişi, Türkiye’de gerçek barış ve huzurun ancak Öcalan’ın özgür kalmasıyla sağlanabileceğini söyleyerek, Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşmasını istedi. HPG gerillalarının geri çekilmesine de dikkat çeken Balpınarlılar, gerillalara yönelik yaşanabilecek her hangi saldırı veya olumsuzluk karşısında canlı kalkan olacaklarını söyledi.

Halk toplantısı, BDP’lilerin halktan gelen soruları yanıtlamasıyla son buldu.