Bayındır: Türkiye de tecritte

DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır, tecridin tüm Türkiye’yi kapsadığını belirterek, buna karşı tüm kesimleri harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır, Kürt Hareketi’nde bir savrulma yaşanması durumunda faşizmin tamamen tahkim edileceğini vurguladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), üç aşamalı kampanyasını 1 Eylül’de birçok kentte gerçekleştirdiği 'İnsan Zinciri' eylemleriyle sonlandırdı. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Keskin Bayındır da tüm bu çalışmalarda yer alan isimlerdendi.

ANF’ye konuşan Bayındır, AKP-MHP rejiminin Kürt halkının temel değerlerine yönelik özel ve kirli politikalarını toplumla paylaştıklarını belirterek, "Ayrıca tüm bu kirli politikalara karşı önümüzdeki süreçte topyekun bir mücadele içerisine girmenin zeminini oluşturmaya çalıştık. Açıkçası bu kampanya sürecinde görüştüğümüz siyasi parti, sendika, sivil toplum örgütleri ve halk toplantılarında teyit edildi ki; Kürt siyasi hareketi, içinden geçtiğimiz faşizm koşullarının geriletilmesinde en önemli güçtür. Bu da bizim üzerimize düşen sorumluluğu pekiştirdi” dedi.

TECRİDİN YAYILACAĞINI SÖYLEMİŞTİK

Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde çok sistematik ve kapsamlı bir tecrit politikasının uygulandığını hatırlatan Bayındır, şöyle devam etti: “Biz, Sayın Öcalan üzerinde uygulanan tecrit politikasının toplumun tamamına yayılacağını daha en baştan belirtmiştik. AKP-MHP rejimi kendi iktidar karakterini bunun üzerinden şekillendiriyor. Tecrit, aynı zamanda Türkiye'de yaşayan tüm kesimler ve bireyler üzerinde de yürütülüyor. Dolayısıyla tecridin sonlandırılması, Kürt halkının ve onun kurumlarının tek başına mücadele ettiği bir konu olmaktan çıkmış durumda. Tüm Türkiye toplumunun buna karşı ses çıkarması gerekiyor. Bunun gerekliliğini tüm buluşmalarımızda paylaştık.”

EKONOMİK KRİZİ SAVAŞLA GİZLİYORLAR

Kampanya boyunca ekonomik ve siyasi krizlerin, Kürt sorununun çözümsüzlüğünden kaynağını aldığını tekrarladıklarını kaydeden Bayındır, şunları söyledi: “Ekonomik krizi, savaş politikalarının arkasına gizliyorlar. Özellikle uzun yıllardır bu politikaların tuzağına düşen Türkiye muhalefeti ve demokrasi güçlerinin bir şekilde seslerini çıkarmaları ve olup bitenlere ‘dur' demeleri gerektiğini ifade ettik. Türkiye kamuoyuna net bir çekile şunu söylüyoruz; bugün Kürt demokratik siyasetinde en ufak bir gerilim ve savrulma olursa faşizm kendisini tamamen tahkim edecek. O yüzden de faşizme karşı mücadele eden Kürt siyasi hareketine omuz vermeleri gerekiyor."