GÖRÜNTÜLÜ

Berlin'deki yürüyüşçüler Brandenburger Tor'a yürüyor

Berlin'de Öcalan'ın özgürlüğü için harekete geçen yürüyüşçüler, Brandenburger Tor'a yürüyor.

Brandenburg eyaletinin Potsdam tren istasyonunda 1 Şubat'ta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük ve Kürdistan'a statü için başlayan yürüyüşün son etabı sürüyor. Innsbrucker Platz'da saygı duruşuyla başlayan yürüyüşe çok sayıda kişi katıldı.

'Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü!' pankartı açarak yürüyen Kürdistanlılar; 'Be Serok jiyan nabe!' , 'Bîjî Serok Apo' , 'Katil Erdoğan, terörist Türkiye' sloganları attılar. Coşkulu geçen yürüyüşü çevredekiler de büyük bir ilgiyle izlendi. 

5 ŞUBAT'TAKİ ETKİNLİĞE KATILIM ÇAĞRISI

Yürüyüş sırasında yapılan açıklamada; Öcalan'a dönük tecrit kınandı. Açıklamada, 5 Şubat günü saat 13.00'te NAV-DEM'de Öcalan'ın özgürlüğü ve Cizre Şehitleri için yapılacak etkinliğe katılım çağrısında bulunuldu. 

4 kilometrelik yürüyüşün ardından, Brandenburger Tor'da miting düzenlenecek ve Federal Parlamento önüne hareket edilerek yetkililere dosya sunulacak.