Binler, Teslim Töre'yi son yolculuğuna uğurladı

'68 kuşağı önderlerinden Teslim Töre, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.

Yaşamını yitiren, Türkiye devrimci hareketinin öncü kadrolarından Teslim Töre, Üsküdar’da son yolculuğuna uğurlandı. İlk olarak Karacaahmet Sultan Cemevi'nde dini vecibeleri yerine getirilen Töre, daha sonra binlerce kişi tarafından, mücadele arkadaşı olan Sinan Cemgil’in de kabrinin bulunduğu Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Birçok kurum ve derneğin çelenk gönderdiği cenaze töreni saygı duruşuyla başladı.

KIZI: HEP İLERİYE GİDERDİ

Merasimde ilk olarak konuşan Teslim Töre'nin kızı Muazzez Töre, "Bir ömür babamı özleyerek geçirdim. Hiçbir zaman yan yana kalamadık. Babam ya illegal hayattaydı ya da hapishanedeydi" dedi. Babasının kendisine “Benim geri vitesim yoktur, ben hep ileriye giderim” sözünü söylediğini hatırlatan Töre, "Ben bunu öğrendim ve hayatımda uygulayacağım" diye belirtti.

TEMELLİ: UMUT YÜKLÜ MÜCADELESİYLE ÖRNEK OLDU

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Töre Ailesi'ne ve yoldaşlarına başsağlığı dileyerek, "Çok az bir süre kendisi ile çalışma olanağı buldum. Umut yüklü mücadelesi ile hepimize örnek oldu. 68 kuşağı olarak anılıyor ama her kuşakta mücadelesi ile var oldu. Kuşaklar arası kopukluğu gideren bir anlayışın öncüsüydü. Türkiye demokrasiye, barışa ve Teslim Töre'ye hasret" dedi.

TAŞ: KENDİMİZİ GELİŞTİRSEYDİK, KÜRT MESELESİ BU NOKTADA OLMAZDI

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş ise "her zaman anlamaya ve uygulamaya yatkın bir kişiliği vardı. Geçmişe yaslanmayan bir insandı" dedi. Özeleştiride bulunan Taş, "Bugün kendimizi daha fazla geliştirebilseydik, bugün Türkiye bu durumda olmazdı. Buna yürekten inanıyorum. Önem verdiği Kürt meselesi bu noktada olmazdı. Bunu el birliği ile beceremedik. Hayat ve tarih devam ediyor. Mutlaka ama mutlaka bir gün fabrikalar tarlalar, emeğin olacak" diye konuştu.

KOÇYİĞİT: BİR MİRAS BIRAKTI

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit de "Bize onurlu bir yaşamı, mücadeleyi, toplumsal bir hayat, kurtuluşumuz için bir miras bıraktı. Bugün burada hepimizin bu mirasa sahip çıkması gerekir" diye konuştu.

GÜNAY: ANISINI YAŞATACAĞIZ

Halkevleri Eşbaşkanı Nuri Günay, "Sosyalist ve devrimci olmak en yüce değerimizdir. Teslim Töre yoldaşımızdır. Anısını mücadelemizde yaşatacağız" dedi.
Anma etkinliğinden sonra mezarlığa doğru yürüyüş düzenlendi. Teslim Tören, defin sırasında binlerce kişi tarafından slogan ve enternasyonal şiirlerle son yolculuğuna uğurlandı.