Birçok kentte şehit mezarları ziyaret edildi

MEBYA-DER öncülüğünde çok sayıda ilde şehit mezarlıkları ziyaret edildi. Ziyaretlerde yapılan konuşmalarda, yaşamını yitirenlerin mücadelelerinin yürütücüsü olunacağı belirtildi.

Akdeniz Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYKAYDER) öncülüğünde Kurban Bayramı nedeniyle Seyhan, Ceyhan ve Yüreğir ilçelerinde bulunan Küçükoba, Asri, Buruk, Akkapı, Ceyhan Asri ve Mutlu mezarlıklarında şehit mezarları ziyaret edildi.  Ziyarette Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekilleri Tülay Hatimoğulları, HDP Adana il ve ilçe yöneticileri,  Barış Anneleri Meclisi ile çok sayıda kişi katıldı. Etkinlikte mezarlıklara güller bırakılarak, dualar okundu.

Kitle ilk olarak Seyhan İlçesinde bulunan Küçükoba Mezarlığı'nı ziyaret etti. Ziyarette kitle saygı duruşunda bulunup, sık sık "Şehîd namirin" sloganı attı.

Özgür basın çalışanları Kadri Bağdu, Metin Alataş ve Volkan Eryiğit'in mezarları da ziyaret edildi. Ziyaretlerde yapılan konuşmalarda, yaşamını yitirenlerin mücadelelerinin yürütücüsü olunacağı belirtildi.

MERSİN

AYKAYDER öncülüğünde Mersin’de de mezar ziyareti yapıldı. Toroslar ilçesinde bulunan Güneykent Mezarlığı’na yapılan ziyarete Mersin Barış Anneleri Meclisi, TJA, DBP, HDP, Çukurova TUAY-DER ve aileler katıldı. Paris’te katledilen 3 Kürt siyasetçi kadından Leyla Şaylemez’in mezarı başında saygı duruşu yapıldı. Kitle diğer mezarları ziyaret ederek, mezarların üzerine gül koydu.

VAN

Van ve  ilçelerinde Hakların Demokratik Partisi (HDP) İl ve ilçe örgütleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl ve İlçe örgütleri, Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAYDER) Van Şubesi, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Derneği (MEBYA-DER, Tevgera Jinên Azad (TJA), Demokratik Toplum Kongresi (DTK)  yöneticileri öncülüğünde, Selimbey, Karşıyaka ve Yalım Erez mezarlıkları ziyaret edildi. Ziyarette konuşan Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) Eşbaşkanı Hanım Kaya, “Kanımızın son damlasına kadar demokrasi mücadelesinde şehit düşenler ve onların ailelerinin yanındayız” dedi.

ŞIRNAK

Şırnak’ın Cizre ilçesinde MEBYA-DER öncülüğünde mezarlık ziyareti gerçekleşti. Mezarlık ziyaretine MEBYA-DER, Barış Anneleri Meclisi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Nuran İmir, HDP Cizre ilçe örgütünün yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

İlk olarak, özgürlük mücadelesinde şehit olan gerillaların mezarlarının bulunduğu Cizre Asri Mezarlığı ziyaret edildi.

Ardından Banê Senefîsê mezarlığına geçildi. Burada da şehit mezarları ziyaret edildi. Mezarlar başında okunan dualarla program sonlandı.

MARDİN

Mardin merkez ve ilçelerinde de HDP, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), MEBYADER tarafından mezarlıklar ziyaret edildi. HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar'ın da katıldığı mezarlık ziyaretlerinde dualar okundu. Kürdistan özgürlük mücadelesinde şehit düşen ancak DNA eşleşmeleri sonuçlanmadığı için Kimsesizler Mezarlığına defnedilenlerin mezarları da Artuklu ilçesinde ziyaret edildi.