Birleşik Devrimci Mücadele: Direnişi birleştirirsek faşizm biter

Birleşik Devrimci Mücadele, "Boğaziçi’ndeki direniş Kürdistan’daki mücadeleyle, emekçinin sesiyle, kadınların ve LGBTİ+ bireylerin mücadelesiyle, zindanlardaki açlık greviyle buluşmadığı sürece faşizm durdurulmaz" dedi.

Birleşik Devrimci Mücadele tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Devrimci Parti, Sosyalist Meclisleri Federasyonu (SMF), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Mücadele Birliği Platformu Alınteri Dergisi ve Partizan 'Faşizme Karşı Birleşelim, Örgütlenelim, Mücadeleyi Yükseltelim' şiarlı deklarasyonla Birleşik Mücadele Güçlerini (BMG) ilan etti" denildi.
"Gerçekleşmesi planlanan basın açıklaması öncesi Kadıköy’de cadde ve sokaklar abluka altına alınarak açıklamanın yapılması engellenmeye çalışılmış, faşist devletin kolluk kuvvetleri tüm sokakları bir savaş konseptinde tutmaya çalışmış ama devrimci irade karşısında başarısız olmuştur" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Faşist polis birçok devrimci, sosyalist, yurtseveri darp ederek gözaltına almıştır. Devrimci Parti ve ESP Eş Genel Başkanı da gözaltına alınanlar arsındadır" diye kaydedildi.

'KOBANÊ'DEKİ GİBİ DİRENİYORUZ'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Türkiye ve Kürdistan'da AKP-MHP-Ergenekon faşist ittifakının saldırıları azgın bir şekilde devam etmektedir. İşçinin, emekçinin açlıktan intihar ettiği, her gün bir kadının kocası veya babası tarafından katledildiği ve faillerinin erkek devlet tarafından korunduğu, Kürtlerin, Alevilerin ezilen tüm halkların inkar ve imha politikasından geçtiği, doğanın talan edildiği, öğrencilerin haklarını talep ettikleri için terörist ilan edilip işkenceden geçirildiği; tüm bunların yaşandığı bir ülkede halklarımızın bir nebze nefes alabilmesi için faşizme karşı bir araya gelmeyi boynunun borcu bilen ve mücadeleyi yükseltmek, tüm direniş dinamiklerini bir araya getirmek , faşizme karşı Birleşik Devrimci Mücadeleyi büyütmeye çalışan Devrimci-Sol-Sosyalist ve Yurtseverleri,  AKP-MHP faşist ittifakı baş düşmanı olarak görmektedir. Bu doğrudur, AKP-MHP faşizminin düşmanı Birleşik Mücadele Güçleridir. Bunu 4 Şubat'ta bir kez daha gördük. Emperyalist kapitalist sistemin krizi derinleşirken ülkemizde AKP-MHP faşist itifakının krizi de derinleşmektedir. Toplumsal patlamalarla bir araya gelen halklar karşısında faşist devlet, Boğaziçi Direnişi'nden tutun da kadınların, işçilerin, Kürtlerin sokaklarda büyüyen direnişinden, faşist iktidarlara karşı itirazların sürüyor olmasından ve hemen hemen tüm kesimleri bu mücadele hattına itecek olan tüm dinamiklerden korkuyor. Bundan dolayıdır ki, faşist Erdoğan'ın 'Gabar'da nasıl terörle mücadele ettiysek İstanbul'a da edeceğiz' sözleri sonrası, Boğaziçi Direnişi'ne sahip çıkan devrimcilerin evleri basılmış ve tehditler edilmiştir. Faşist Erdoğan Gabar'daki gibi saldırıyor, biz de Kobanê’deki gibi direniyoruz. Direnişe katılan ve sahip çıkılan birçok öğrenci gözaltına alınmış gözaltlarında  öğrencilere  polis tarafından alçakça işkence edilmiş, kadınlara taciz edilmiştir. Türkiye ve Kürdistan'da halklar polis terörüyle karşı karşıyadır. Başta Kürt halkı olmak üzere tüm ezilen halklara yönelik faşist ve düşmanca politikalarının devam ettiğini her vesilede görüyoruz.

'DİRENİŞ BİRLEŞMEZSE KAZANAMAYIZ'

Bizler biliyoruz ki, ezilen halkların tek kurtuluşu ortak devrimci mücadeleyle mümkün olacaktır. Boğaziçi’ndeki direniş bugün Kürdistan’daki ulus ve kimlik mücadelesiyle, işçinin emekçinin sesiyle, kadınların ve LGBTİ+ bireylerin özgürlük mücadelesiyle, zindanlardaki açlık greviyle buluşmadığı sürece faşizm ne durdurulabilir ne de yavaşlatılabilir. Mücadele potansiyelini ortaya koyarak toplumsal bir dönüşümü sağlamayı, tüm direnişleri ve talepleri ortak paydada buluşturup faşizmden kurtuluşun devrimle mümkün olduğunu savunan ve devrim için bir adım öne atılarak faşizmi yıkmayı hedefleyen bu görev ve sorumluluklarla yola çıkan Birleşik Mücadele Güçleri'nin mücadele hattını; mücadelenin bulunduğu her alanda sahipleniyor ve esas alıyoruz. Faşizme ve barbarlığa karşı mücadelede birleşik mücadele hattında ısrarcıyız. Faşizmin tek panzehiri Birleşik Devrim Mücadelesidir. Faşizme cevap bugün savunma ile değil bir adım ileri atılmakla olacaktır. Faşizmden talep eden değil 'hak verilmez alınır' şiarında tutup koparan olunarak özgürlük kazanılır.
Geçmişten günümüze nasıl mücadele ettiysek bugün yine omuz omuzayız. Bizler de bulunduğumuz mücadelenin her alanından Devrimci-Demokratik-Yurtsever herkesi faşizme karşı örgütlenmeye ve sınırsız, sınıfsız, sömürüsüz bir dünyayı hep beraber inşa etmek için birlikte mücadele etmeye yani devrime çağırıyoruz.
Bugün ülkede ilan ettirilmesi engellemeye çalışan fakat engellenemeyen Birleşik Mücadele Güçleri faşizmden kurtuluşun ve sokak sokak, okul okul, fabrika fabrika örülecek mücadelenin odağıdır. Halklarımızın yıllardır 'birleşerek yürüyün' talebi bugün BMG de vücut bulmuştur."