BMG: 1 Mayıs'ı özüne uygun olarak karşılayacağız

1 Mayıs İşçi Bayramı’na ilişkin açıklama yapan BMG, "Faşist iktidarın 1 Mayıs’ı yasaklama ve engelleme tutumuna karşı 'her yer 1 Mayıs her yer direniş' şiarını kuşanarak tüm üretim ve yaşam alanlarında 1 Mayıs’ı özüne uygun olarak karşılayacağız" dedi.

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG), 1 Mayıs İşçi Bayramı’na ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bu yıl "Emeğimiz ve Özgürlüğümüz için; Her yer 1 Mayıs her yer direniş" şiarıyla 1 Mayıs'a hazırlanan BMG, açıklamasında bu yıl 1 Mayıs'a salgın, açlık, yoksulluk, sömürü, savaş ve koyu faşist bir kuşatmanın hakim olduğu bir siyasal atmosferde girildiğine değinildi.

Kapitalizm, savaş, faşizm ve her türden gericiliğe karşı enternasyonal boyutta milyonların direnişi ve mücadelesinin de geliştiğine vurgu yapılan BMG açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Bu tarihsel ve toplumsal nesnel gerçeklikler bağlamında enternasyonal proletaryanın birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'ın tarihsel ve sınıfsal mahiyeti daha bir önem kazanmaktadır. 1 Mayıs'ın bu tarihsel ve sınıfsal mahiyetinin bilinciyle hareket eden Birleşik Mücadele Güçleri yoğun ve kapsamlı bir siyasal kampanyayla 1 Mayıs’a hazırlanmaktadır.

'Emeğimiz ve Özgürlüğümüz için her yer 1 Mayıs her yer direniş' şiarı ile 1 Mayıs’a hazırlanan Birleşik Mücadele Güçleri kampanyanın startını 12 Nisan Pazartesi günü verecek. 1 Mayıs kampanyası bağlamında çıkartılan binlerce afiş ve bildiri işçi ve emekçilere ulaştırılacak. Başta İstanbul olmak üzere örgütlü olduğumuz tüm alanlarda 1 Mayıs’ın ruhuna uygun olarak bir siyasal kampanya ve çalışma yürütülecektir.

Faşist iktidarın salgını gerekçe yaparak 1 Mayıs’ı yasaklama ve engelleme tutumuna karşı 'her yer 1 Mayıs her yer direniş' şiarını kuşanarak tüm üretim ve yaşam alanlarında 1 Mayıs’ı özüne uygun olarak karşılayacağız. Bu bağlamda bütün emek örgütleri, sendikalar, DKÖ’ler ve devrimci, demokratik güçlerle birlikte kitlesel ve birleşik bir 1 Mayıs örgütleme anlayışı ile hareket etmekteyiz. Birleşik Mücadele Güçleri olarak başta işçi sınıfı olmak üzere bütün ezilenleri 1 Mayıs’ta alanlara ve kapitalizme, sömürüye, faşizme ve her türden gericilik ve eşitsizliğe karşı sosyalizm bayrağını yükseltmeye çağırıyoruz!"