Bodensee’de Rojava ile dayanışma geceyi düzenlendi

Bodensee’de Rojava ile dayanışma geceyi düzenlendi

Almanya’nın Bodensee bölgesinde Rojava ile dayanışma gecesi düzenlendi. Bodensee Kürt Kültür Derneği’nin organize ettiği geceye 600’e aşkın kişi katıldı.

Rojava’daki devrim ile Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) saldırılara karşı gerçekleştirdiği direnişin selamlandığı gecede yapılan konuşmalarda, Kürdistan’ın diğer parçaları ile yurtdışındaki Kürtlere devrime sahip çıkarak Rojava halkına maddi-manevi desteğin arttırılması çağrıları yapıldı.

Dayanışma gecesinin kültür bölümünde ise sanatçı Ali Matur Kürçe deyişlerle renk katarken, kitle sanatçı Kawa Urmiye’nin hareketli şarkıları eşliğinde halaylar çekti.

Dernek kültür grubu da türkülerle geceye coşku katarken, folklor grubu Maraş yöresinden sergilediği oyunlarla büyük beğeni topladı.

Dayanışma gecesi, halay eşliğinde atılan sloganlarla son buldu.