Boğaziçi öğrencilerinden Soylu’ya: Mücadelemiz devam edecek

Soylu’nun Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin ailelerini hedef göstermesine ilişkin açıklama yapan Boğaziçi öğrencileri, “Tehditlerinizin ve fişlemelerinizin Boğaziçi direnişini yıldırdığı yok. Biz uzlaşmayacağız, siz geri adım atacaksınız” dedi.

Bir televizyon programına konuk olan Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuşmasında Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini ve ailelerini hedef aldı. Kayyım rektör Melih Bulu’nun istifa etmesi için düzenlenen eylemleri "Boğaziçi provokasyonu" olarak nitelendiren Soylu, öğrenci ailelerini ise "ideolojik aileler" olarak nitelendirdi. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ise bugün yayınladıkları yazılı açıklamayla Soylu’ya cevap verdi.

Soylu’nun ithamlarının eylemcileri aşarak ailelere kadar ulaştığı belirtilen açıklamada Soylu’nun, "Çocuğunuzun geleceği kaymasın" tehditlerini ise "bilgilendirme" olarak nitelendirdiğinin altı çizildi. Açıklamada, “Soylu, haklı taleplerimizi savunan ve mücadelemizi destekleyen ailelerimizi hedef gösterip ‘ideolojik’ diyerek etiketliyor” denildi.

“Tehditlerinizin ve fişlemelerinizin de Boğaziçi direnişini yıldırdığı yok” denilen açıklamada, “Siz, ailelerimize iletecek ‘uyarlarınız’dan önce Boğaziçi direnişinin, işçi direnişlerinin, ‘yaşamak istiyoruz!’ diyen kadınların, LGBTI+’ların uyarılarını dikkate almaya bakın; bu da sizler için çalan çanlara ilişkin bir ‘bilgilendirme’(!) olsun” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, demokratik haklarını kullandıkları ve haklı mücadelelerinden geri adım atmadıkları için sadece ailelerinden değil, “yüreklerinde zerre adalet kırıntısı taşıyan her insanın” desteğini aldıkları belirtildi. Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: “Sizler ise, tarihe karışması uzun sürmeyecek emek düşmanlığının, cinsiyetçiliğin, homofobi-transfobinin bayraktarlığını yapıyor; her hak mücadelesini, haklı mücadeleyi mesnetsiz bir şekilde ‘terörizm’ diye etiketleyerek, halkın usandığı nefret ve tehdit siyasetini sürdürüyorsunuz. Biliyorsunuz, fakat yine söyleyelim. Bir adım geri atmadık, atmayacağız da! Bir kez olsun aşağı bakmadık, bakmayacağız da! Mücadelemize haklı taleplerimize ulaşana dek devam edeceğiz! Biz uzlaşmayacağız, siz geri adım atacaksınız.”