Boğaziçililer seslendi: Hiçbir baskı direnişimizi kıramayacak

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, gözaltına alınan ve tutuklanan tüm arkadaşlarının serbest bırakılması için Kadıköy’de kitlesel eylem düzenledi, “Hiçbir baskı ve zor aygıtı direnişimizi kırmaya yetmeyecek” mesajı verdi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri direnişlerinin 83. gününde, hukuksuz gözaltı ve tutuklamalara karşı İstanbul Kadıköy’de kitlesel eylem düzenledi. Polis ablukası altında yapılan eylemde, kayyum rektör Melih Bulu’nun istifası istendi. 

Eylem öncesi Kadıköy İskele Meydanı ve çevresi polis tarafından bariyerlerle ablukaya alındı. 

Gözaltına alınan öğrencilerin teker teker söz alıp, ‘mücadeleye devam’ mesajı verdiği eylemde, öğrenciler adına açıklamayı Hazar Bozkurt okudu. 

Tüm saldırı, baskı ve engellemelere rağmen Boğaziçi direnişinin 83. gününde devam ettiğini vurgulayan Bozkurt, “Biz 83 gündür yan yana gelmekten, haksızlığa ve ayrımcılığa karşı çıkmaktan vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Biz biliyoruz ki; kendi meşruiyet krizini örtmek isteyen muktedirler, demokratik taleplerimizi gerçekleştirmek şöyle dursun, iktidarda bir gün daha kalabilmek uğruna eylemlerimize bütün baskı ve zor aygıtlarıyla saldırmaya devam edecek. Ama özgürlüğü onlar bize vermeyecek, biz alacağız” dedi. 

Atanan kayyum rektörü tanımayacaklarını bir kez daha tekrar eden Bozkurt, “Direnişimizi keyfi disiplin soruşturmaları, gözaltılar ve tutuklamalarla durdurabileceğinizi sandınız, biz her geçen gün daha kararlı bir şekilde taleplerimizi haykırdık, haykırıyoruz” dedi.