Boyalı basına tepki gösterenlere gaz bombalı saldırı

Boyalı basına tepki gösterenlere gaz bombalı saldırı

Kobanê’de yaşanan çatışmaların takip edildiği Süleyman Şah Parkı’nın üst tarafında bulunan alanda bazı medya kuruluşlarına tepki gösteren halka polis gaz bombaları ile saldırdı.

Kobanê Kantonu’na dönük saldırıları takip etmek amacıyla Süleyman Şah Parkı’nın üst tarafındaki tepede yayın yapan kimi medya kuruluşlarına tepki gösteren bir grup, tarafsız yayın yapmadıklarını söyledikleri basın mensupları ile tartıştı.

Tartışmanın büyümesi üzerine alanın hemen alt tarafında konuşlu askerler, kitleye gaz bombaları ile saldırdı. Polisin kullandığı yoğun gazdan alanda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü de etkiledi.

Canlı yayın araçlarının bir çoğu alandan uzaklaşırken, askerin hedef gözetmeksizin kullandığı gaz bombalı saldırıya devam ediyor.