Britanya sendikalar federasyonundan HDP mesajı

Britanya’daki 26 sendikanın çatı örgütü Genel İşçi Sendikaları Federasyonu (GFTU) tarafından yayınlanan mesajda, HDP’nin kapatılmasının kabul edilemeyeceği vurgulandı.

GFTU adına Genel Sekreter Doug Nicholls tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’de üçüncü siyasi güç olan HDP’nin halkın sosyal ve insani taleplerinin temsili olduğunu ifade etti. HDP’nin demokrat ve barış yanlılarının partisi olduğunun altını çizen Nicholls, partiye yönelik kapatmanın ve maruz kaldığı her türlü kötü muamelenin kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

HDP’nin kapatılmasına karşı çıktıklarını vurgulayan Nicholls, “mevcut rejimin adaletsizliğine ve insanlık dışılığına karşı çıkanların yasaklanmasına ve baskıya maruz kalmasına karşı çıkıyoruz” dedi. Nicholls, kendilerinin bu görüşü savunmaya devam edeceklerini ve başka güçlerin de bu yönlü çabalarını destekleyeceklerini söyledi.

HDP’ye yönelik kapatma tehdidi ve baskıların uluslararası bir sorun olduğunu da söyleyen Nicholls, tarihte de demokrasiye yok etmeye dair başka örneklerin olduğunu hatırlattı.

GFTU Genel Sekreteri’nin mesajında, HDP ile dayanışma içinde olunması çağrısı da yapıldı.