Bülbül: Sivil darbeye karşı direneceğiz

HDP'li belediyelerin gasp edilmesinin siyasi bir darbe olduğunu kaydeden HDP Milletvekili Kemal Bülbül, "HDP olarak bütün meşru haklarımızı kullanacağız ve bu sivil darbeye karşı direneceğiz" dedi.

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Amed, Van ve Mardin Büyükşehir belediyelerinin gasp edilmesine ilişkin konuştu. AKP'nin kayyum kararı ile siyasi bir darbe yaptığını söyleyen Bülbül, hükümetin devlet aklının ürünü olan inkar ve ırkçı politikaları devam ettirdiğini belirtti. Yapılanların Şark Islahat planı olduğunu kaydeden Bülbül, geçmişte Dersim'e özel müfettişlerin atandığını, şuan ki kayyumların da aynı görevi yürüttüklerini vurguladı.

Kayyum gasbını asla kabul etmeyeceklerini ifade eden Bülbül, "HDP olarak bütün meşru haklarımızı kullanacağız ve bu sivil darbeye karşı direneceğiz. Kayyuma karşı direnenlere büyük bir destek var. Bir kaç gün önce Antalya'da sivil kurum ve kuruluşlar kayyuma karşı bir forum düzenleyerek Amed, Mardin ve Van halkının yanında olduklarını beyan ettiler. Sadece kayyuma karşıyız açıklamaları yeterli değil. Her alanda kayyumlara karşı tepkilerimizi yükseltmeliyiz, demokratik ve meşru eylemlerimizi sürdürmeliyiz" diye konuştu.

SOYLU VE ERDOĞAN SUÇ İŞLİYOR

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve İçişleri bakanı Süleyman Soylu'nun Amed, Mardin ve Van halkının iradesine karşı suç işlediklerini vurgulayan Bülbül, bu hukuksuzluklara karşı savcıları göreve çağırdı. AKP'nin kendi kanunlarını çiğnediğini söyleyen Bülbül, "Onların yasalarına göre Amed, Mardin ve Van belediye eşbaşkanları halkın oyları ile seçildi. Belediye başkanlarımızın görevden alınmalarını gerektirecek hiç bir şey yok. Bu yapılan siyasi bir darbedir" dedi.

12 Eylül yasasında bile böyle bir gasbın olmadığını hatırlatan Bülbül, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "AKP belediyele başkanlarımızı içi boş gerekçelerle görevden aldı. Devlet Kürt halkının mücadelesini yok etmek için her türlü politikaları devreye koyuyor. Sayın Öcalan toplumsal barış için çağrıda bulunuyor. Fakat devlet aklı şuan öyle bir düzeyde değil o yüzden kayyum atıyor. Bu baskılar karşısında meşru ve demokratik hakkımızı kullanarak direnmeliyiz."