Buldan: AKP düştü düşecek!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Urfa’nın Birecik ilesinde “AKP düştü düşecek” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Birecik’te halkla buluşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 24 Haziran’ın Türkiye açısından bir kader tarihi olduğunu söyledi.

24 HAZİRAN, KADER BELİRLEYECEK!

Buldan şöyle konuştu: “Türkiye halkları burada yaşayan Kürtler, Araplar, Ermeniler, Süryaniler, kadınlar ve gençler önemli bir tercihte bulunacaklar. Bizlerin kaderini değiştirecek bir tercih olacak bu.”

Urfa bereketli bir toprağa sahip olduğuna dikkat çeken Buldan, “Buna rağmen bu toprakları kullandırmayarak, Urfa halkına işsizliği yoksulluğu dayattılar. Gençlerimiz bu topraklarda ekin ekemedi, büyük kentlere gitmek zorunda kaldılar” dedi.

IRKÇI SALDIRILAR

Her gün Kürt işçilere ırkçı saldırıların yaşandığı bir dönemin yaşandığını belirten Buldan, “Dün Ankara’da Kürt oldukları için 2 işçiye saldırı yapıldı” diye hatırlattı.

Buldan, “Bu anlayış Türkiye halklarını birbirinden koparmaya çalışıyor. Ancak bizler asla birbirimizden kopmayacağız, ayrılmayacağız. Kardeşçe, özgürce bu topraklarda hep birlikte yaşayacağız” şeklinde konuştu.

KATLİAMLARIN HESABINI SORACAĞIZ

Suruç ve Ankara katliamlarını hatırlatan Buldan, “HDP olarak şunun sözünü veriyoruz toprağın altına düşen her bir canımızın hesabını AKP hükümetinden soracağız” ifadelerini kullandı.

VEKİLLİKLERİ DÜŞÜRENLERİ İKTİDARDAN DÜŞÜRECEĞİZ

Buldan, HDP’lilerin vekilliklerinin düşürülmesine dikkat çekerek, “Onlar bizi tanımadılar, görmediler, duymadılar. Bunun için milletvekillerimizin vekilliğini düşürdüler. Osman Baydemir’in vekilliğini düşürdüler, İbrahim Ayhan’a Dilek Öcalan’a ceza verdiler ancak bugün milyonlarca Osman Baydemir, İbrahim Ayhan, Dilek Öcalan var” diye konuştu.

Buldan, devamla şu vurguyu yaptı: “Onlar bizim vekillerimizin vekilliğini düşürdüler biz de buradan sizlere söz veriyoruz biz de onların iktidarını düşüreceğiz.”

AKP rejiminin bu ülkede Kürde dair ne varsa yok etmeye çalıştığının altını çizen Buldan, şöyle konuştu: “4 yıl önce Kobani düştü düşecek diyen anlayış, çıkan olaylarda yaşamını yitirenlerin katilinin Demirtaş olduğunu söylüyor. Ancak kendisi de iyi biliyor ki o olaylar Kobani düştü düşecek sözünden sonra başlatılmıştır. Onların amacı IŞİD bayraklarının bu sınırlarda dalgalanmasıydı. Kürt halkı bunlara izin vermedi. Buna sonra da izin vermeyecek.”

AKP DÜŞTÜ DÜŞECEK

“Onlar Kobani düştü düşecek diyorlar ya biz de buradan söylüyoruz. AKP düştü düşecek, az kaldı sabredeceğiz. 13 günümüz var. Onlar barışa dair ne yaptıksa inkar ettiler. Barış sürecini sabote ettiler. Bugün burada sayın Öcalan’ı anmadan olmaz. Barışa, özgürlüğe, demokrasiye olan katkısı nedeniyle Sayın Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış bir tecrit uygulanıyor. Kürt halkını böyle cezalandırmak istiyorlar. 24 Haziran’dan sonra Öcalan üzerindeki tecridi de hep birlikte kaldıracağız.”

Buldan, bu ülkeye barışa dair, özgürlüklere dair demokrasiye dair ne varsa bunu getirmenin sözünü verirken, “Asla kimse bizim özgür ve eşitlik mücadelemizi sekteye uğratamayacak. 24 Haziran’da sandıklarımıza, oylarımıza, adaylarımıza sahip çıkalım” şeklinde sözlerini noktaladı.