Buldan: Alevilerin yaşadıklarıyla Kürtlerin yaşadıkları arasında fark yok

Maltepe Cemevi Derneği’ni ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Alevilerin yaşadıklarıyla Kürtlerin yaşadıkları arasında pek fark yok. Türkiye'nin demokratikleşmesi açısından bu mücadeleye omuz vermek şarttır" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan dayanışma amacıyla Maltepe Cemevi Derneği’ni ziyarete bulundu. Buldan’a HDP milletvekilleri Fatma Kurtulan, Ali Kenanoğlu ve Zeynel Özen, HDP Halklar ve İnançlar Komisyonu MYK Üyesi Turgut Öker, PM Üyesi Nesimi Aday ve İstanbul İl Eşbaşkanı Erdal Avcı eşlik etti. 

Buldan ve beraberindeki heyeti Maltepe Cemevi Derneği Başkanı Erdinç Yılmaz karşıladı. Burada açıklamalarda bulunan Buldan, parti kapatmalara dikkat çekerek, milyonların gönül verdiği bir partiyi kapatmanın mümkün olamayacağını söyledi. Partilerinin her zaman halkla omuz omuza mücadele ettiğini anlatan Buldan, bu ziyaretin de elzem olduğuna dikkati çekti.

Ülkede yaşayan tüm azınlıkların ortak mücadele yürütmesi gerektiğine dikkati çeken Buldan, "Alevilerin yaşadıklarıyla Kürtlerin yaşadıkları arasında pek fark yok. Türkiye'nin demokratikleşmesi açısından bu mücadeleye omuz vermek şarttır" dedi.

‘TÜM ZORLU SÜREÇTE OMUZ OMUZA OLMALIYIZ’

Maltepe Cemevi Derneği Başkanı Erdinç Yılmaz da ziyaret için gelen heyete teşekkür ederek, HDP'nin yürüttüğü mücadeleye dikkat çekti. Yılmaz,  tüm zorlu süreçlerde omuz omuza olmanın önemine işaret ederek HDP’nin yanında yer alacaklarını söyledi. 

Konuşmaların ardından görüşme basına kapalı devam ediyor. 

Görüşmenin ardından Buldan ve beraberindeki heyet, Ümraniye’de bulunan Koçgiri Derneği’ni ziyaret edecek.