Buldan'dan Erdoğan'a: Senin boyunu aşar!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AKP'nin katliamlardan sorumlu bir iktidar olduğunu vurgulayarak, her şeye rağmen HDP'nin çoğaldığını söyledi.

Buldan, Erdoğan'ın 'idam' tehdidine yanıt verirken, halka mutlaka sandıklara gitme ve oylara sahip çıkma çağrısında bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Antep’teydi. Şehitkamil ilçesinde düzenlenen halk buluşmasında konuşan Buldan, "Antep, AKP hükûmetinin her türlü şiddetine maruz kaldı. 2 yıl önce bir kına gecesinde 52 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Asla unutmayacağız o katliamı. O katliamın ardından katliamlar durmadı. Hangi kente gidersek gidelim AKP bir katliam yaşatmış. Antep de bu kentlerden biri" dedi.

'AKP KATLİAMLARIN AYDINLATILMASINI ENGELLEDİ'

"Antep'in, IŞİD çetelerinin örgütlendiği bir kenttir" diyen Buldan, "Roboski, Ankara, Suruç, Antep katliamları; tüm bu katliamların arkasındaki karanlık güçler devletin, hükümetin bilgisi dahilindeydi. Bunların araştırılmasını istedik. Meclis’te, Araştırma komisyonları kurulsun dedik. Ama AKP-MHP izin vermedi" diye ekledi.

'HODRİ MEYDAN!'

Buldan, "Hodri meydan; 6-8 Ekim için komisyon kuralım" çağrısında da bulundu.

"Kürt halkını inkar eden anlayış siyaset arenasında kendi geleceğini kuramaz" vurgusunu yapan Buldan, "AKP’nin de gideceği yer çöp sepettir" dedi.

AKP artık umut vadetmediğini söyleyen Buldan, siyasi soykırım uygulamalarına dikkat çekti ve her şeye rağmen HDP'nin çoğalmasının engellenemediğine işaret etti.

ERDOĞAN'A: SENİN BOYUNU AŞAR!

Buldan, Erdoğan'ın 'idam' tehdidine değinerek, "Demirtaş’ı ya da bir başka Kürdü idam etmek senin boyunu aşar" mesajını verdi. İdamı gündeme getirecek kadar siyasetten yoksun bir iktidar partisi olduğunu vurgulayan Buldan, halka "Sandık başına giderken elinizi vicdanınıza koyun" çağrısında bulundu.

'OYLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM; ÇALDIRMAYALIM'

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, konuşmasını şöyle bitirdi:

"Şimdi bizi baraj altında bırakmaya çalışıyorlar. Bu oyunlara kimse gelmemeli. Onlar bizi baraj altında bırakmak için oylarımızı çalmaya çalışacaklar. Her bir arkadaşımızdan sandıklara sahip çıkmasını istiyoruz. Oylarınıza sahip çıkarsanız oylarımızı çalamazlar. Sadece 12 günümüz var. Bu 12 günde herkesi ikna etmeye çalışın. Herkesin elini tutmaya çalışın. AKP hükûmetinin 16 yıllık iktidarını herkese anlatın. HDP’nin bu ülkeye getireceklerini anlatın."