Buldan: Kürtler bundan sonra da kaybetmeyecek

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması gerektiğini söyledi. Buldan, "Kürtler şimdiye kadar hiçbir yerde kaybetmedi, bundan sonra da kaybetmeyecek" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Muğla İl Kongresine katıldı. 

Buldan, kongredeki konuşmasında Bodrum’da yaşanan sel felaketinden dolayı Muğla halkına geçmiş olsun dileklerini sunarken, "Doğal afetleri sadece doğal afet olarak görmememiz lazım ve bunun üzeri örtülmemelidir. Bu tür yerleri kimler yönetiyorsa başta sorumluluk onlardadır ama elbette en büyük sorumluluk hükümetindir" dedi.

'DEMOKRASİ VE FAŞİZMİN YOL AYRIMI'

Türkiye'nin faşizm ile demokrasi arasındaki yol ayrımında olduğunu söyleyen Buldan, "Türkiye halklarının bir araya gelmesini, örgütlenmesini istemeyen ve bundan korkan bir iktidar var karşımızda. Ve bugün bu iktidar zulüm politikaları ve Kürt halkına yönelik saldırılarını sürdürüyor" diye belirtti.

'KÜRTLER KAYBETMEZ'

Buldan, "İktidar şunu bilmelidir ki Kürtler şimdiye kadar hiçbir yerde kaybetmedi bundan sonra da kaybetmeyecektir" mesajını verdi.

"İçeride de olsak dışarıda da olsak aynı mücadeleyi yürüteceğiz" diyen Buldan, rehin tutulan Kürt siyasetçileri ve açlık grevindeki Leyla Güven'i selamladı.

'TECRİDİN ARDINDAN KAOS VE KRİZ ORTAYA ÇIKTI'

"Leyla Güven kendisi için değil tecridin kalkması için direniyor" diyen Buldan, şunları söyledi: 

"Leyla Güven, uzun yıllardır İmralı cezaevinde ağırlaştırılmış bir tecrit altında hiç kimse ile görüştürülmeyen, 3,5 yıldır bu tecride maruz kalan Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için direniyor. Biz biliyoruz ki bu tecrit sadece Sayın Öcalan’a uygulanmıyor. Türkiye halkları, kadınlar, gençler, işçiler, emekçiler bu tecritten nasibini alıyor.

Sayın Öcalan'ın kısıtlı imkanlarına rağmen içeriden verdiği destekle bu ülkenin geleceğine umutla baktığımız, hiçbir krizin kaosun yaşanmadığı, gençlerimizin yaşamını yitirmediği önemli bir süreci yaşadık. Ama bu sürecin bitmesi ile birlikte tekrar çatışmalı bir dönemin başlamasıyla, yaşamını yitiren insanların, umudun kaybolmasıyla bugün büyük bir kaos ve krizin içindeyiz. 

Bu tecridi Türkiye halkları kıracak. Tecrit, Kürt halkının mücadelesi ve Kürt halkının yanında olan Türkiye halklarının barış ve özgürlük mücadelesi ile kırılacak. Milletvekilimiz Leyla Güven'in açlık grevinde olması karşısında kılını kıpırdatmayan hükümetin bu sorunu çözmek gibi bir niyeti yoktur. Bu sorun bizlerin Türkiye halklarının sorunudur. Kadınların geleceğinin, gençlerin sorunudur. Bir kez daha söz veriyoruz bu tecridi hep birlikte kıracağız ve bununla birlikte bu ülkeye barışı getireceğiz. Bu hükümetin sadece tecritte değil Türkiye’de yaşanan hakkın, adaletin uygulanması gereken her yerde büyük bir duyarsızlıkla bu tür konulara yaklaştığını biliyoruz."

Buldan, AİHM'in Selahattin Demirtaş'la ilgili tahliye kararının uygulanması gerektiğini de söylerken, "Bu karar bir emsal teşkil edecektir. Tüm arkadaşlarımızın durumunun da aynı kapsamda ele alınacağı bir dönemin mutlaka hayata geçmesi lazım" diye ekledi.

YEREL SEÇİMLER

Yerel seçimlere değinen Buldan, AKP için "Halkın önüne çıkaracakları yeni bir adayları ve yüzleri yok" derken, şunları ekledi: "İki yıldır Diyarbakır’da kayyumluk yapan ve halkın değerlerine hakaret eden, kurumlarımızı kapatan, belediye binamızın etrafını zırhlılarla, tel örgülerle kapatan, insanların belediyeye girmesini engelleyen bir zihniyeti aday olarak gösterdiler. Bir kayyumu Diyarbakır halkının önüne çıkardılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz, iyi yaptılar. Diyarbakır halkı sandıkta kayyuma gerekli cevabı verecektir. Onların Diyarbakır halkının önüne çıkma cesaretleri yok. Başka isimleri çıkarma cesaretleri yok. Erdoğan, neden sen Diyarbakır’da aday olmuyorsun?"

"Faşizmden kurtulmanın tek yolu güç birlikleridir" diyen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, son olarak şunları kaydetti:

"Bu faşizan zihniyetten, kutuplaştıran bu imhacı zihniyetten kurtulmanın tek yolu sağlayacağımız güç birlikleridir. Türkiye halkları ortak mücadele ile bu tarihi yazacaktır. Bu vesilesi ile Muğla İl Örgütümüz ve ilçelerimizle güç birliklerine destek vermeye hazırız. Muğla’da da AKP-MHP zihniyetinin kaybetmesi, elindeki belediyeleri almak için güç birliklerine destek vereceğiz. Aday başvuru sürecimiz devam ediyor. Muğla’daki halkımız da mutlaka başvurulmalıdır. Kadın arkadaşlarımız, genç yoldaşlarımız, barış ve demokrasiden yana olan herkesi başvuru yapmaya çağırıyoruz."