Buldan: Recep Bey gidiyorsun Abbas yolcu

Buldan: ürkiye halkları kararını vermiş; herkes AKP düştü düşecek diyor. Demirtaş'ın sosyal medyadaki takipçileri Recep Tayip Erdoğan ve başbakanının meydanlarda topladığı insanlardan daha fazladır. Yol göründü Recep bey gidiyorsun Abbas yolcu.

Hatay'ın İskenderun ilçesindeki Buluttepe Mahallesi’nde düzenlenen halk şenliğine sanatçı Barış Atay'ında aralarında olduğu milletvekili adaylarının yanı sıra HDP Eş Başkanı Pervin Buldan katıldı. Milletvekili adayları ve beraberindeki HDP'liler Eş Başkanı Pervin Buldan'ı zafer işaretleri ve zılgıtlar ile otoyol girişinde karşıladı. Şenliğin yapılacağı Buluttepe Mahallesi'ne kalabalık bir araba konvoyu ile gelen Buldan ve beraberindeki HDPliler burada bekleyen halk tarafından coşku ile karşılandı. 7'den 70'e katılımın sağlandığı şenlikte HDP bayraklarını taşıyan kitle "Bizler HDP, bizler meclise", "Biji HDP" sloganları eşliğinde halay çekti.

Halkı selamlayarak konuşmasına başlayan HDP Hatay milletvekili adayı Barış Atay, kadınlara gençlere, yoksul halkın tüm sorun ve sıkıntılarına çare olmak ve Selahattin Demirtaş'ı cezaevinden çıkarmak için kazanacaklarını söyledi. 24 Haziran seçimlerinin seçimden çok bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi olduğunu belirten Atay, "Onlar sürekli idamdan bahsediyor. Ancak biz idam ettirmeyeceğiz, adaletli bir şekilde yargılanmalarını sağlayacağız. İskenderun bir tarım kentidir. Burada emekçileri ve emeği bitirdiler. Burada muhalif olan sendikaları bitirmeye çalıştılar. Emekçileri yandaş sendikalara yönlendiriyorlar, ancak bizden alınan emeğimizi, işimizi geri kazanmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Tarım alanlarımızı müteahhitçi zihniyetine peşkeş çektirmeyeceğiz. Bir oy HDP'ye bir oy Demirtaş’a diyerek bu faşist iktidara gereken cevabı vereceğiz" dedi.

'HESAP SORACAĞIZ'

Halkı Kürtçe, Türkçe ve Arapça selamlayan HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, "Bugün burada olmaktan ve sizlerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum, iyi ki varsınız iyi ki buradasınız" dedi. Reyhanlı'da yapılan bombalı saldırıda ve Gezi direnişinde yaşamını yitirenleri hatırlatan Buldan şöyle devam etti: "Reyhanlı’da geçmiş dönemlerde yaşamını yitiren 52 insanımıza bir kez daha rahmet diliyorum. Ali İsmail Korkmaz'a, Ahmet Atakan'a, Abdullah Cömert’e bir kez daha rahmet diliyor ve ailelerine bir kez daha başsağlığı diliyoruz. Onların mücadelesi bizim mücadelemizdir. Bu mücadeleyi büyütürken, onların aramızda ayrılmasına sebep olan AKP iktidarından hesap soracağımızı bir kez daha söylüyoruz. O bayrak ve mücadeleleri elden ele dolaşacak."

'KATLİAMLARLA ÜLKEYİ YÖNETİYOR'

AKP hükümetinin ülkeyi katliamlar ile yönettiğine dikkat çeken Buldan, "Antep, Hatay, Roboski, Suruç ve Ankara'da olduğu gibi katliamlar ile yönettiler bu ülkeyi. Bu ülkenin tarihi yüzlerce katliamlardan geçmiştir. Biz bu bedeller ödenirken bu mücadele verilirken asla ve asla önümüze çıkan hiçbir gücü tanımadık ve bundan sonra da AKP ve Recep Tayip Erdoğan'ı tanımayacağız. 16 yıllık iktidarlarında her kentimiz bir katliamla anlıyor. Ancak bundan sorumlu olanlar yargı önüne çıkmıyor. Bu acıları bizlere ödetenleri mutlaka yargı önüne çıkarıp onlardan hesap soracağız. Türkiye'de olduğu gibi Hatay'da halklar mozaiğidir. Ermeni, Süryani, Kürt, Türk, Arap halklarının yanı sıra alevi ve Sünni kardeşlerimin hepsi bu ülkede kardeşçe yaşamak için HDP'yi görüyor. Yıllarca burada hiç problem yokken AKP hükümeti ne yazık ki Suriye politikaları yüzünden burada da bedeller ödettirdi. Hem ekonomik hem sosyal hem de toplumsal anlamda Suriye ve Efrîn'de yaşananlar burayı etkiledi. Biz AKP'yi uyardık Suriye'ye Suriyelilerindir dedik. Efrîn'e düşen bombalar Hatay halkının yüreğine saplandı. Kendi iktidarları için kendi hükümetleri için bir savaş girdabına girdiler. Şu anda gideceklerinin farkındalar, şimdi de başka savaşların peşindeler. Kerkük ve Efrîn’den sonra şimdide Maxmur ve Kandil’e yöneliyorlar. Bu halklar her ikisine de karşıdır. Savaş kan demek, ölüm demek çocuklarımızın, askerlerin, polislerin, sivil insanların ve özgürlük mücadelesi verenlerin toprağın altına düşmesi demektir bunu asla kabul etmeyiz. Bu ülkenin adalete özgürlüğe, kardeşliğe ihtiyacı var. İşte HDP bunun için yola çıktı" dedi.

'DEMİRTAŞ ÖZGÜRLÜĞÜN TEMİNATIDIR'

AKP hükümetinin kaybedeceğini bildiğinden kaynaklı Demirtaş'ı 6- 8 Ekim olaylarından sorumlu tutmak istediğini belirten Buldan şunları söyledi: "Hayır Recep bey gittiği yerleri karıştırıyor, buraya gelip Diyarbakır'da olduğunu zannediyor. Kayseri'ye gittiğinde kendini Zonguldak'ta sanıyor. Tarihleri ve yerleri karıştırıyor artık, çünkü kafası karışık. Bunun sebebi nedir biliyor musunuz? Her gece rüyasında Demirtaş'ı görüyor. Siz o 53 kişinin ölümünden sorumlu tuttuğunuz Demirtaş özgürlüğün, kardeşliğin teminatıdır. Bu suçlamalar yerine özgür bıraksanız da seçim çalışmaları kapsamında sizlere dışarıdan cevap verse. Bunu yapamıyor, ama sosyal medyadan cevap veriyor. Demirtaş'ın sosyal medyadaki takipçileri Recep Tayip Erdoğan ve başbakanının meydanlarda topladığı insanlardan daha fazladır. Yol göründü Recep bey gidiyorsun Abbas yolcu."

'AKP DÜŞTÜ DÜŞECEK'

Demirtaş'ın yanı sıra milletvekilleri ve belediye eşbaşkanlarının tutuklu olduğuna belirten Buldan, 24 Haziran seçimlerinde Erdoğan'a gelecek yerel seçimlerde de kayyumlara cevap vereceklerini söyledi. Halkın asla geçmişi unutmadığını belirten Buldan, "Bizler Cizre'yi Nusaybin'i, Silopi'yi, Gever'i o acıları asla ve asla unutmayız. Halkımız bunun hesabını sormaya kararlıdır. Gittiğimiz her yeri görüyoruz. Biliyoruz ki Türkiye halkları kararını vermiş; herkes AKP düştü düşecek diyor. Değerli halkımız bunun için zamanımız yok, sadece 12 günümüz var. Çalmadık kapı, tutmadık el bırakmayacağız. AKP'ye oy vereni de kararsız kalanları da ikna edeceğiz. HDP'nin seçimden sonra yapacaklarını anlatacağız. Biz onlar gibi kimseyi tehdit etmiyoruz, halkımız bize gönülden bağlı biz halkımıza bu temelde güveniyoruz. Bu dönem de 2 milyondan fazla genç nüfus vardır. Genç yoldaşlarımız bize bir kez oy versinler, bizden asla kopamazlar. Gençler bizim geleceğimizdir. Tüm sandıkları kadınlarımıza emanet ediyoruz. Biz biliyoruz ki kadılara teslim edilen sandıklara kimse karışamaz. Antakya milletvekili adaylarımızı siz değerli halkımıza emanet ediyoruz onları meclise gönderin sizlerin sesiniz ve umudunuz olsunlar. Bizleri baraj altında bırakmaya çalışsalar da bizler Antakya'da yaşayan Ermenilere, Araplara, Kürtlere, Türklere, Sünnilere ve Alevilere güveniyoruz. HDP sandıklardan fışkıracak çünkü buranın toprakları, suyu, havası bile bizden yana, şimdiden başarınızı kutlarım. Kazanacağımıza olan inancımızı asla kaybetmeyelim, mutlaka kazanalım. 25 Haziran tarihi AKP ve Recep Tayip Erdoğan’sız bir tarih olacaktır."