Buldan: Tek nedeni HDP ile baş edememeleridir!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partilerine yönelik saldırı ve tehditlere dikkat çekerek, “HDP'ye saldırmalarının tek sebebi, HDP ile baş edememeleridir” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin ‘Herkes İçin Adalet’ kampanyası kapsamında Demokratik Alevi Derneğini ziyaret etti.

Ziyaret sonrasında bir açıklama yapan Buldan,  “Alevi yurttaşlarımızın sorunlarını, taleplerini HDP olarak bu dönem başlattığımız Herkes İçin Adalet kampanyamız çerçevesinde bir kez daha dinlemek için buradayız” dedi.

“Herkes İçin Adalet kampanyamız yeni başlayan bir kampanya değil” diye hatırlatan Buldan, siyasi partilerin dışında STK’leri, kurum ve kuruluşları da ziyaret ettiklerini ifade etti.

Buldan, “Bugün Türkiye’de adalete ihtiyaç duymayan kimse kalmadı. Adaleti, hakkı, hukuku, demokrasiyi, insan haklarını ayaklar altına alan bir iktidar var. Adaletin esamesinin okunmadığı bir süreç yaşıyoruz. AKP hükümeti sadece adaleti yok etmekle kalmadı, aynı zamanda bunu bir baskı aracı olarak Türkiye toplumu üzerinde Demokles’in kılıcı gibi salladı, sallamaya devam ediyor” dedi.

Buldan, “Biz biliyoruz ki bugün ülkede Kürtler ne kadar zulüm görüyorsa, Aleviler de aynı zulmü yaşıyor” diye ekledi.

Maraş, Dersim, Çorum ve Sivas katliamlarının elbette Roboski ve Zilan katliamlarından hiçbir farkının olmadığını söyleyen Buldan, şöyle konuştu:

“Alevi vatandaşlarımızın da Kürtlerin de Türklerin de Ermenilerin de Süryanilerin de, bu ülkede her gün kırımdan geçirilen ve katledilen kadınların da, bu ülkede yozlaştırılmaya çalışan gençlerin de yapacağı çok şey var. Eğer hep birlikte hakikati ortaya çıkarmak adına hareket eder ve ‘herkes için adalet’ dersek inanın ki bu ülkeyi yönetenler geri adım atmak zorunda kalacak ve bu ülkeyi adalete kavuşturmak için verdiğimiz mücadele mutlaka başarıya ulaşacak.”

AKP ve MHP’den “zerre” beklentilerinin olmadığını kaydeden Buldan “Bizim elbette AKP ve küçük ortağı MHP’den zerre beklentimiz yok. Kazanımı omuz omuza vereceğimiz mücadeleyle elde edebileceğimize yürekten inanıyoruz” dedi.

HDP’ye yönelik tehditlere işaret eden Buldan, “HDP’yi her gün ağzına alanlar, her gün Türkiye toplumu karşısında kriminalize etmeye çalışanların bugün toplum karşısında hiçbir karşılığı yok. Aslında onlar da bunun farkında. Gittikçe oy kaybeden, gittikçe güven kaybeden, anketlerde aşağı doğru giden AKP ve ortağı bunu bildiği için bizlere saldırıyor. HDP'ye saldırmalarının tek sebebi, HDP ile baş edememeleridir” şeklinde konuştu.

Buldan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün Türkiye cezaevlerinde halen haksız ve hukuksuz bir şekilde rehin olarak tutulan arkadaşlarımız başta olmak üzere bizler yaşamın her alanında nerede olursak olalım Türkiye halklarının ortak mücadelesine omuz vereceğiz. Biz nerede olursak olalım ister cezaevinde ister dışarıda; Türkiye toplumunun geleceği için, bugün yaratılan açlık, sefalet ve yoksulluğun bir an önce sona ermesi için, onurlu bir barış inşa edilmesi için, Alevi vatandaşlarımızın taleplerinin karşılanması için, cemevlerinin statüye kavuşturulması için, din derslerinin zorunlu olmaktan çıkarılması için mücadele edeceğiz. Tüm bu talepler mücadele gerçekliğimizdir.

Okullarda din derslerinin zorunlu olması Alevi yurttaşlarımıza uygulanan asimilasyon politikasının bir parçasıdır. Tıpkı Kürt halkının "anadilimde eğitim görmek istiyorum" talebinin karşılanmamasının asimilasyon politikasının parçası olduğu gibi.  Bütün bunlar ortak bir zeminde mücadele edebileceğimiz gerçekliğini bizlere gösteriyor.

Herkes İçin Adalet kampanyamız çerçevesinde bütün Türkiye halklarının bu faşizm uygulamaları karşısında, bu zulüm karşısında, yok sayma siyaseti karşısında hep birlikte yol yürümesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Birlikte başarmanın yolu da buradan geçiyor.”