Buldan: Zalimlerin kaybedeceği dönemler yakın

HDP Eş Genel Başkanı İstanbul'da katıldığı bir Muharrem ayı etkinliğinde, zalimlerin kaybedeceği dönemlerin yakın olduğunu belirtti.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Garip Dede Dergahı’ndaki Muharrem Lokması dağıtımına katıldı.

Buldan burada yaptığı konuşmada, "Size cezaevinde olan sevgili Selahattin Demirtaş ve Sevgili Figen Yüksekdağ’ın selamlarını getirdim. Sevgili canlar ben bir Alevi değilim ancak bugün burada olmaktan büyük bir onur ve gurur duyduğumu ifade etmek isterim" dedi.

Buldan, "Alevi canlarımızın yaşadığı her türlü acının, her türlü zulmün yüreğimizde hissedildiğini bilmenizi isterim. Alevi canlarımız, yoldaşlarımız bu topraklarda büyük zulümler gördü. Tıpkı Kürtler gibi, Ermeniler ve Süryaniler gibi" diye ekledi.

Her dönemin zalimine karşı direnenlerin de hep var olduğunun altını çizen Buldan, "Her zaman için direnenlerin kazanacağını bilmeniz lazım zulmedenlerin zalimlerin kaybedeceği dönemlerin yakın olduğunu bilmeniz lazım" vurgusunda bulundu.

Buldan, Muharrem ayının barışa, özgürlüğe ve kardeşliğe vesile olmasını temenni etti.