Bursa'da Kürt işçilere ırkçı saldırı

Bursa'da Kürt işçilere ırkçı saldırı

Bursa'nın Gürsu Ýlçesi'nde inşaatta çalışan 5 Kürt işçi 20 kişilik ırkçı bir grubun saldırısına uðradı. Ýşçilerden biri çenesinden aldıðı darbeden dolayı dişleri kırıldıðı için hastaneye kaldırıldı. Saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Şervan Görey, "Biz Kürtçe konuştuðumuz için oto yıkamacı bize hep ters bakıyordu. Kürt olduðumuz için bize saldırdılar" dedi.

Kürt işçilere yönelik ırkçı saldırılar devam ediyor. En son Bursa'nın Gürsu Ýlçesi'nde bir grup, Kürt işçilere saldırdı. Ýlçede bir inşaatta çalışan ve akraba olan Şervan Görey, Mesut Görey, Ýbrahim Görey, Faruk Görey ile Murat Görey isimli işçiler, 20 kişilik bir grubun saldırısına uðradı. Saldırıda 4 işçi çeşitli yerlerinden hafif yaralanırken, çenesine aldıðı darbeler sonucu ön dişleri kırılan Murat Görey ise Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırı sonrası 3 işçi ve saldıranlardan da 3 kişi gözaltına alındı. Gürsu Ýlçe Emniyet Müdürlüðü'ndeki ifadelerinin ardından saldırıya maruz kalan işçiler serbest bırakılırken, saldırgan 3 kişinin ise Bursa Adliyesi'nde savcılıða çıkarıldıðı öðrenildi.

Saldırıya uðrayan Şervan Görey, çalıştıkları inşaatın karşısında bulunan oto yıkamacıdaki çalışanların kendilerine saldırıda bulunduðunu söyledi. Ýnşaata ait olan suyu oto yıkamacı ile beraber kullandıklarını belirten Görey, "Biz suyu almaya gittiðimizde kendi aramızda Kürtçe konuşuyorduk. Biz Kürtçe konuştuðumuz için oto yıkamacı bize hep ters bakıyordu. Biz bu durumdan rahatsız olduðumuz için inşaat sahibine durumu anlattık. Oto yıkamacı inşaat sahibine 'Onlar benim makinaları bozuyor' demiş. En son saldırıdan yarım saat önce de tartışmıştık" sözleriyle yaşadıklarını anlattı. Tartışmanın ardından oto yıkamacının "Ýnşaatta Kürtler çalışıyor" diyerek 20 kişiyi çaðırdıðını sözlerine ekleyen Görey, "20 kişilik grup ellerinde taşlar ve sopalarla bize saldırdı. Biz kendimizi zorla inşaata attık. Kürt olduðumuz için bize saldırdılar" dedi.

Son olarak Görey amcası Murat Görey'in taburcu olduktan sonra alacakları doktor raporuyla suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

ANF NEWS AGENCY