CÎK Newroz’u kutladı

Newroz’a ilişkin bir açıklama yapan CÎK, “Newroz bayramını mazlumların kurtuluşu bayramına çevirebilmeliyiz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Civaka Îslamiya Kurdîstanê (CÎK) şunları belirtti: “Mazlumların baharı olan ve dünya ya mal olmuş Newroz bayramını, mazlum ve mustadaf milletimiz yine kıyami bir halde kutlamaktadır.

Zulme karşı direnişe rehberlik eden Milletimiz, zalim Asur Kralı Dehak’ı 2633 yıl önce 21 Mart’ta devirmiş ve bu kurtuluşu Newroz bayramı olarak Ortadoğu milletlerine hediye etmiştir. Tarihte olduğu gibi, bugünde Ortadoğu ve İslam alemini iki başlı bir canavar her taraftan kuşatmak istemektedir.

Milletlere, inançlara ve bütün insani değerlere düşman olan bu iki başlı ejderha, şimdi de mazlumların dini olan, dinimizin, İslam’ın, maskesini takarak zulüm etmektedir. Yılanın bir başı Mutaassıp Şii İran devleti, diğer başı ise AKP ve onun Dehak’ı Erdoğan’dır. Bunlar milletlerimizin gençlerinin bir kısmının beynini ve inancını iğdiş ederek, aldatarak öldürme makinalarına çevirmekteler.

Kendi dillerini, kültürlerini ve milli bayramlarını inkar ederek, bu zalim, zorba ve vahşi devletlerin saflarında maddi kazanç karşılığında işbirliği yapmaktalar. Diğer taraftan bu vahşete karşı kahramanca direnen gençlerimiz ve milletimiz; imanlı, iradeli ve yiğitçe insan üstü mucizevi bir direniş sergilemekteler.

Bu savaşın bir tarafında, zorba zalim Dehakların, firavunların, nemrutların Ebu Cehillerin kendi zulümlerini baki kılma istemi, diğer tarafta bu zulmü ortadan kaldırmaya çalışan Hz. İbrahimlerin, Hz. Musaların ve Kawaların başını çektiği mazlumların cephesi. Bu haklı ve mazlumların cephesinde yer alanlar, tarihte olduğu gibi bugünde başları dik ve onurluca mücadelelerini yürütmüşlerdir/yürüteceklerdir.

Bizler de dürüst Müslümanlar olarak, mazlumların cephesini muzaffer kılabilmek için, bu katillere, hırsızlara, insanlık ve inanç düşmanlarına karşı canla başla mücadele etmeliyiz. Newroz bayramını mazlumların kurtuluşu bayramına çevirebilmeliyiz. Bütün dünya da bu iki başlı canavarlara karşı insanlığımızı, dinimizi ve milliyetimizi korumak için ceht etmeliyiz.

Ülkemiz Kürdistan başta olmak üzere her yer ve mekanda Newroz’a coşkulu bir şekilde katılmalı ve Newroz bayramını bir kez daha kurtuluşumuza vesile yapmalıyız. Bütün dünyada ve özellikle ülkemiz Kürdistan da Newroz bayramına herkesi ailesi ve çevresi ile katılmaya davet ediyoruz.

Bizler dürüst Müslümanlar olarak mazlumların mücadelesinde mazlumlarla omuz omuza olmalıyız. Hz. Ali’nin dediği gibi keşke her gün Newroz olsaydı ve insanoğlu zalimin zulmünden kurtulabilseydi. Batıla, zulme ve haksızlığa karşı mücadele etmek Müslümanın farizasıdır şimdi bu farizayı yerine getirme zamanı. Haydi Newroz alanlarına! Haydi zulme karşı mücadeleye! Haydi modern Dehakların saraylarını başlarına yıkmaya!”