‘Çatışmaya girmemek için özen gösterdik’

‘Çatışmaya girmemek için özen gösterdik’

Botan bölgesinden geri çekilen 2. Gerilla grubu Medya Savunma Alanları’na ulaştı. Grup sorumlularından Seyda Gabar gelişlerinde hem asker hem de korucu hareketliliği ile karşılaştıklarını belirtirken, Sosin Alan ise, “HPG ve YJA Star güçleri olarak çatışmaya girmemek için çok özen gösterdik” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı’nın 8 Mayıs tarihinde Kuzey’de bulunan gerilla güçlerini Medya Savunma Alanları’na çekeceğini duyurması ardından dün alana giriş yapan ilk grubun ardından ikinci grup da ulaştı. Kuzey Kürdistan’ın Botan Eyaletin’den yola çıkan ve 9 gün süren yürüyüşten sonra Güney’e ulaşan ‘Demokratik Çözüm Yürüyüşçüleri’ için bir karşılama töreni hazırlandı. 5’i kadın toplam 15 kişiden oluşan grup için sabah saat 08.00 saatlerinde bir tören gerçekleştirildi. Grubun gelişini ve karşılama törenini bazı medya kuruluşları da takip etti.

‘GERİ ÇEKİLMEDE ASKER MUHALEFETİ’

Grup adına bir açıklama yapan Seyda Gabar,” 15 kişilik grubumuzla Güney alanına giriş yapmış bulunmaktayız. 2012 yılında geliştirdiğimiz devrimci halk savaşını 2013 yılında daha kapsamlı bir düzeye ulaştırmaya hazırlanıyorduk” dedi. 2012 yılı devrimci halk savaşı kapsamında birçok kazanım elde ettiklerini, Botan eyaletinde birçok alanı denetimlerine aldıklarını belirten Gabar, “2013 yılında bu kazanımları büyütmeyi esas aldık. Ancak Önderliğimizin çağrısı temelinde güneye gelmiş bulunmaktayız. Önderliğimiz olmasaydı bu geri çekilme mümkün olmazdı” diye konuştu.

Gabar, geri çekilmeleri hakkında ise şunları kaydetti: “Biz Önderliğimizin ve halkımızın fedaileriyiz. Gelişimizde hem asker hem de korucu hareketliliği vardı. Yani geri çekilmede hem devlet güçlerinin muhalefeti hem de hava muhalefeti vardı. Bu nedenle normal koşullarda 6 gün süren yürüyüş 9 güne sarktı.”

‘DEVLETTEN HERHANGİ BİR BEKLENTİMİZ YOK’

Grubun bir diğer sorumlusu Sosin Alan ise, “2013 hamlesine hazırlanıyorduk. Botan’da bu yönlü hazırlığımız vardı. Kış boyu savaşa hazırlandık. Arkadaşlarla bağlantımız yoktu. Bu temelde hazırlığımız yapıyorduk. Arkadaşları ikna etmek zor oldu. Örgüt yönetimi bu konuda uğraştı. Biz önderliğimizin emrindeyiz, önderliğimizi boşa çıkarmayız. HPG ve YJA Star güçleri olarak çatışmaya girmemek için çok özen gösterdik. Bu temelde sürece katıldık. Devletten herhangi bir beklentimiz yok” diye belirtti.