Çelik: Anayasa'da etnik vurgu olmamalı

Çelik: Anayasa'da etnik vurgu olmamalı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Türk milleti kelimesi Anayasa'dan çıkıyor şeklindeki propaganda yersizsdir. Ancak biz anayasalarda etnik vurgu olmaması gerektiğini düşünüyoruz" dedi. Çelik, kamuoyunun çözüm sürecine desteğinin yüzde 70'lere yaklaştığını ifade etti. Çelik, Meclis'te kurulacak olan 'çözüm komisyonu' için de tarih vermedi. 

AKP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki konuları değerlendiren, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, son anketlerin ortalamasına göre Tayyip Erdoğan'ın başbakanlık görevine olan desteğin AKP'nin oylarının üzerinde olduğunu, yüzde 56 seviyesine ulaştığını savundu.

CHP VE MHP'YE ELEŞTİRİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Çelik, "Bütün Türkiye seçmeni arasında Sayın Başbakan'ın Başbakanlık performansı, yüzde 56'lık bir desteğe sahiptir ama CHP'ye oy veren seçmene 'Kemal Kılıçdaroğlu'nu başarılı, etkili buluyor musunuz' diye sorulduğunda, CHP'li seçmenin bile 10'undan ancak 3'ü Sayın Kılıçdaroğlu'nun liderliğini tasdik ediyor" diye konuştu.

Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ise "bozuk olan ruh haliyle" konuşmakla suçladı ekledi: "Sayın Bahçeli, adeta freni patlamış bir kamyon gibi. Hangi grup toplantısında ne kadar sesini yükselteceği, ne kadar bağıracağı, ne kadar celalleneceği, kimi ne kadar tehdit edeceği hiç belli değil."

ETNİK VURGU BÖLER

"Anayasa'dan Türk kelimesi, Türk milleti çıkarılıyor" şeklinde bir propaganda yapıldığını ifade eden AKP'li Hüseyin Çelik, "Kendi kendimizi kandırmayalım. Nereyi değiştirirseniz değiştirin, nereye giderseniz gidin bu ülkenin adı Türkiye Cumhuriyeti Devletidir" dedi. Çelik, şunları kaydetti: "Türkiye, kelimesinin başında da 'Türk' vardır. Mesele burada isim değildir. Biz öz ve içerikle, uygulamalarla ilgilenmeliyiz. 'Türk milleti' kelimesi Anayasa'dan çıkıyor şeklinde yapılan propaganda yersizdir. Ancak biz anayasalarda etnik vurgu olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Kesinlikle etnik vurgu bizi böler ve sıkıntıya sokar. Mevcut Anayasa'da bu tür arızalar var. Bu arızaların düzeltilmesi gerekiyor. Bunlar üzerinde zaten çalışıyoruz."

KOMİSYON İÇİN TARİH BELLİ DEĞİL

21 Mart'tan önce yapılan anket çalışmalarında çözüm sürecine yüzde 58'lik bir desteğin olduğunu açıkladıklarına dikkat çeken Çelik, "21 Mart'tan sonra yapılan kamuoyu anketlerinde bunların ortalamasını söyleyeyim. Birkaç kamuoyu anketinin ortalaması yüzde 67-68 civarındadır" dedi.

Çelik, Meclis'teki çözüm sürecini değerlendirme komisyonunun ne zaman kurulacağına ilişkin bir soru üzerine ise "Bugün, yarın böyle bir takvim veremem ama herhalde çok uzun bir süre olmayacaktır" yanıtını verdi.