Cenevre’de Belçika temsilciliğinde Kürt kurumlarına yönelik baskınlara ilişkin görüşme

Fransa’nın talebi doğrultusunda Belçika polisi tarafından Kürt basın kurumları Medya Haber ile Sterk Tv’ye yönelik önceki gece düzenlenen baskınlara tepki gösteren Kürdistanlılar İsviçre’de eylemlerini sürdürüyor.

ÖZGÜR BASINA SALDIRILAR

Bu kapsamda Belçika’nın Birleşmiş Milletler, Uluslararası Örgütler ve DTÖ (Dünya Ticaret Örgütü) ile Cenevre’deki Silahsızlanma Konferansı Daimi Temailciği’ni yürüten Büyükelçi Marc Pecsteen de Buytswerve ile bir görüşme gerçekleştirildi.

Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK-GE) Eşbaşkanı İbrahim Yüksel, Dışilişkiler adına Ramazan Baytar ile Sema Yüce Kadın Komünü adına Tuba Yılmaz’ın yer aldığı heyet tarafından Belçika Daimi Temsilcisi ile yapılan görüşmede Kürt basınına yönelik düzenlenen baskına karşı Kürt toplumunun tepkileri ve hassasiyetleri dile getirildi.

Kürt halkının hassasiyetlerinin farkında olduklarını dile getiren Marc Pecsteen de Buytswerve  gerçekleştirilen baskının Fransa yargısının talebi doğrultusunda gerçekleştirildiğini ifade etti. Belçika yargısının bağımsız olduğunu dile getiren Marc Pecsteen de Buytswerve "Yaşanan baskın ve gelişmeler Belçika  hükümetinin ve  yargısjndan bağımsız gerçekleşmiştir" diye konuştu.

Gerek Metina’ya yönelik işgal saldırıları olsun gerekse saldırılarla eşzamanlı olarak Türkiye, Faransa ile Belçika’da Kürt basın ve kurumlarını hedef alan baskınların paraleliklerine dikkat çekilen görüşmede düzenlenen baskının Kürt toplumu olarak kabul edilebilir bir durum olmadığı ifade edildi.

Yapılan görüşme sonrası heyet tarafından temsilcilik önüne siyah çelenk bırakıldı.