Cezaevindeki açlık grevcisi tutsaktan direniş mesajı

Edirne F Tipi Cezaevi’nde 17 Aralık’tan bu yana süresiz-dönüşümsüz açlık grevindeki tutsaklardan Zerdeşt Oduncu: Halkımız uğruna, Başkanımız uğruna, Hareketimiz uğruna en yüksek mertebede direneceğiz ve bu direniş için gerekirse canımızı feda edeceğiz.

Türk cezaevlerinde 45’inci gününe giren tecride karşı süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine katılım her geçen gün artarken, tutsaklardan Zerdeşt Oduncu, halka ve diğer direnişçilere sonuna kadar direnme mesajı gönderdi.

Tüm Kürdistan halklarına cezaevinden selam gönderen açlık grevi eylemcisi tutsak Zerdeşt Oduncu, Kürt Özgürlük Mücadelesi’nin özgürlüğü elde edebilecek bir süreçte olduğuna vurgu yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın bugüne kadar görülmemiş ağır bir tecride maruz bırakıldığını ifade eden Oduncu, İmralı’daki esaret koşullarının barbarca olduğunun altını çizdi.

Tecride karşı süresiz-dönüşümsüz açlık grevine giren tüm tutsaklara hitap eden Oduncu, “Bugün açlık grevine giren tüm arkadaşlar, bu tecridin ortadan kaldırılmasını amaçlıyorlar. Başkanın özgürlüğüne kavuşması için tüm güçleriyle direniyorlar” diye belirtti.

“Bizler de bu sürecin katılımcıları olarak elimizden gelen herşeyi yapacağız” diyen Zerdeşt Oduncu, mücadelede kararlı olduklarını vurguladı.

Tutsak Zerdeşt Oduncu mesajında, “Halkımız uğruna, Başkanımız uğruna, Hareketimiz uğruna en yüksek mertebede direneceğiz ve bu direniş için gerekirse canımızı feda edeceğiz” dedi.

Zerdeşt Oduncu'nun, cezaevi idaresi tarafından hücreye konduğu öğrenildi.