CHP: AA suçüstü yakalandı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada Anadolu Ajansı’nın suç üstü yakalandığını açıkladı.

CHP sözcüsü Tezcan yaptığı basın toplantısında “AA'nın açıklamadıkları oranı ben size söylüyorum. Sonra da bizdeki rakamı paylaşacağım AA yüzde 70 ile başladı” dedi.

Tezcan, şunları ekledi: “Erdoğan'ın oyunu yüzde 70.72 diye verdi. 70 ile başlayıp 50 ile fit olacak. Daha önceki gibi fit olacak. Adım adım takip ediyoruz. Buna fırsat vermeyeceğiz."

Tezcan devamla şöyle konuştu:

“638 sandık açılmış bizim verilerimize göre Tayyip Erdoğan yüzde 46.58 Yüzde 40 Muharrem İnce, Demirtaş 4.06. Perinçek binde 61 ekran görüntüsünü veriyorum. Yüzde 5 açılan sandıkta oranlar bunlardır. Hiçbir zaman Erdoğan'ın oyu yüzde 48'i hiç geçmedi. Suç üstü yakalanan AA'nın verisi yüzde 3'ü açılmışken yüzde 77 verdi. Bu açık bir manipülasyondur. Seçimin sonucu bellidir. Erdoğan kaybedecek İnce kazanacak." 

SANDIKLARI TERK ETMEYİN

Sandıkların başında durmaya çağıran Tezcan, "Sabah bile olsa sandıkları terk etmeyin. Oylarınıza sahip çıkın. Oylarınızın çalınmasına fırsat vermeyeceğiz. Bütün vatandaşlarımız İlçe seçim Kurulları'nda nöbet tutun. AA'nın verilerine inanmayın" diye vurguladı. 

MUSTAFA AKIŞ GÖZALTINA ALINMALI

Yetkilileri çok dikkatli davranmaya çağıran Tezcan, hükümet kaynaklı toplumda gerginlik yaratıldığına işaret etti.

Seçimlerden bir gün önce TRT’ye danışman olarak atanan önceki dönem AKP milletvekili Mustafa Akış’ın paylaştığı bir tweete dikkat çeken Tezcan, Akış’ın “vatan için ateş edeceğiz” dediğini hatırlattı.

Tezcan, “Bu açık bir şekilde kamuoyunu tehdit etmektir. Bu sıradan biri değil, alelacele dün TRT’ye atanan birisi” dedi.

Cumhuriyet savcıları derhal işlem yapılmaya çağıran Tezcan, CHP hukuk biriminin suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Akış’ın gözaltına alınması gerektiğini kaydeden Tezcan, “Elini kolunu sallaya sallaya gezemez. TRT’ye danışmanlık yapamaz. Yetkilileri, savcıları göreve çağırıyoruz” şeklinde konuştu.