Çirav Festivali'nin yapılacağı Siirt abluka altında

Çirav Festivali'nin yapılacağı Siirt abluka altında

Eruh'ta kutlanacak 15 Ağustos kutlaması için günler önceden Elazığ, Batman, Amed, Mardin gibi illerden Siirt'e zırhlı polis araçları ve çevik kuvvet takviyeleri yapılırken, kent adeta kuşatma altına alındı. Eruh'a gitmek isteyen çok sayıda ikiş kent merkezinde mahsur kalmış durumda. 

Eruh Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenecek olan Çirav Doğa ve Kültür Festivali öncesinde Siirt adeta kuşatmaya alındı. 

Elazığ, Batman, Diyarbakır ve Mardin gibi merkezlerden zırhlı polis araçları ve çevik kuvvet takviyeleri yapılırken, Siirt'e giriş ve çıkışlar engelleniyor.

 Edinilen bilgilere göre, ilçeler arası yolcu taşımacılığı yapan minibüs şoförleri, Eruh'a insan taşımaları halinde haklarında 3 bin TL para cezası kesileceği söylenerek tehdit edildi. 

Siirt'in giriş ve çıkışında oluşturulan arama noktalarında polislerin sıkı güvenlik önlemleri alarak araçları durdurup araması ve GBT kontrolleri yapması dikkat çekti. Halen şehrin giriş çıkışları polislerce tutulurken, halk şehirde mahsur kalmış durumda.