Cizreliler: Yeniden doğrulma zamanı

Kayyumun talan ve tahribatıyla geçen üç yıla yakın sürenin ardından yeniden yönetimlere kavuşan Cizreliler, enkaz altından ezilmeyeceklerini belirterek, "Yeniden doğrulma zamanı" diyor.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerini yeniden Halkların Demokratik Partisi (HDP) kazandı, ancak kayyum sürecinin yarattığı tahribatın etkisi sürüyor. HDP’li Cizre Belediyesi Eşbaşkanları Mehmet Zırığ ve Berivan Kutlu, halkla birlikte çalışmalarını sürdürüyor. İlçedeki çalışmaları, hizmeti ve beklentilerini dile getiren Cizreliler, kayyumlara dün de itaat etmediklerini, bugün de enkazlarının altında ezilmeyeceklerini belirterek, yeniden doğrulma zamanı olduğunu söylüyor.

ANF’ye konuşan yurttaşlardan Umut Botan, kayyum dönemi birçok önemli alanın boşaltıldığını ve yozlaştırıldığını hatırlatarak, “Cizre’de en büyük sorunların başında su sorunu ve altyapı sıkıntısı geliyor. Her yağmur zamanı Cizre’yi illa sel vuruyor. Bu sorunları gidermek adına belediyenin çalışmalara başladığını görüyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor. 2 buçuk yılın ardından halk için çalışan bir belediye görmek umudumuzu arttırıyor” dedi.

KAYYUMLARA İNAT KÜLTÜR

Toplum içerisinde en olmazsa olmazlardan birinin kültür çalışmaları olduğunu ifade eden Hamza Kurt ise şunları söyledi: “Kültür, halkı kendi özüne bağlayan ve onu korumak için mücadele etmeye neden olan bir alan. Kayyumların geldiği gibi saldırdığı ilk yerlerden biri de kültür çalışmalarının yapıldığı yerler oldu. O yüzden kültür çalışmalarının belediyemiz tarafından arttırması gerektiğine inanıyorum. Özümüzü bildiğimiz sürece kayyumlar bizi korkutamaz. Kayyumlara dün de itaat etmedik, bugün de enkazlarının altında ezilmeyeceğiz. Botan halkı nelerin altından kalkmadı ki… Yeniden doğrulma zamanı.”

HENÜZ ÇOK ERKEN

Belediyenin şu an için önüne aldığı planlamayı takip ettiğini ve önemli bulduğunu belirten Hasan Yılmaz da “Büyük tahribatlardan geçmiş bir şehir için yeniden demokratik bir yönetime kavuşmak biz Cizreliler için önemli" dedi. Ciddi çalışmalar beklemek için henüz çok erken olduğunu söyleyen Yılmaz, şunları önemsediğini paylaştı: "Şimdiye kadar eşbaşkanların halkla sık sık bir araya gelip eleştiri ve öz eleştiri mekanizmasını iyi işlettiklerini, halkın önerilerini önemsediklerini de görüyoruz. 4 aylık süreçte yapmış oldukları çalışmaları yerinde görüyorum ama elbette yetmez ve daha çok çalışmak gerekir.”

HALK İLE YÖNETİM EL ELE

İrfan Bekçi ise kayyumun 2 buçuk yılda bütün kazanımlara el koyup yağmalasının yarattığı tahribata dikkat çekerek, etkisinden çabuk çıkılabilecek bir durum olmadığını söyledi. Bekçi, halk ile yönetimin el ele vererek, yeniden kazanımlar noktasında güçlenebileceğini dile getirdi.