Cumartesi Anneleri sessizliklerini Elçi için bozdu
Cumartesi Anneleri 557. haftada Nihat Aydoğan için bir araya geldi. Eylemde Amed Baro Başkanı Tahir Elçi'nin katledilmesine olan öfke damga vurdu.
Cumartesi Anneleri 557. haftada Nihat Aydoğan için bir araya geldi. Eylemde Amed Baro Başkanı Tahir Elçi'nin katledilmesine olan öfke damga vurdu.
Cumartesi Anneleri 557. haftada Nihat Aydoğan için bir araya geldi. Eylemde Amed Baro Başkanı Tahir Elçi'nin katledilmesine olan öfke damga vurdu. Cumartesi Anneleri sessiz oturma eylemini katledilen Elçi için değiştirdi, "Katil devlet hesap verecek" sloganı attı.
557. haftada Nihat Aydoğan için bir araya gelen Cumartesi Anneleri, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi katledilmesini kınadı, "Hesap vereceksiniz" dedi.
Sanatçı Pınar Aydınlar'ın da katıldığı oturma eyleminde, ETHA Editörü İsminaz Ergün'ün gözaltına alınması ve Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanması kınandı.
Bu hafta, 21 yıl önce kaybedilen Nihat Aydoğan'ın akıbeti soruldu. Aydoğan'ın eşi Halime Aydoğan, "Kendi acımızı, kayıplarımızı unuttuk. Yeni kaybedilenlerin acısını yaşıyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylediği bütün sözlerin yalan olduğunu, şu anki süreçte herkesin göz göre göre katledildiğini belirten Aydoğan, "Yeter artık ne söyleyeceğimiz bilemiyoruz" dedi.
Haftanın açıklamasını Maside Ocak gerçekleştirdi. Ocak, ilk başlayan oturma eyleminden sonra 14 hükümetin değiştiğini, geçen süre boyunca hiçbir şeyin değişmediğini söyledi. Maside Ocak, korucu olmak istemediği için katledilen Nihat Aydoğan'ın eşi ve çocuklarının gözleri önünde darp edilerek gözaltına alındığını ve 15 günlük işkencenin ardından katledildiğini ifade etti.
Oturma eylemi sırasında Amed Baro Başkanı Tahir Elçi'nin katledildiği haberi duyuruldu. Cumartesi Anneleri oturma eylemindeki sessizliğini bozdu. Tahir Elçi için kitle, "Katil devlet hesap verecek" sloganlarıyla ayağa kaktı. Uzun yıllar boyunca kaybedilenlerin akıbetlerini soran avukat Elçi'nin katledilmesine Cumartesi Anneleri büyük öfke gösterdi. Ellerindeki karanfilleri "Failler belli" pankartının üzerine atan Cumartesi Anneleri, katliamdan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sorumlu olduğunu belirtti.
Kayıp yakını Hanım Tosun, "Bir basın açıklamasına bile tahammül etmeyip, silahlarla tarayan bir devlete devlet demiyorum" diyerek isyan etti. Kitle uzun süre sloganlarla ayakta bekledi.