Dargeçit'te polisler gerçek mermi kullandı

Dargeçit'te polisler gerçek mermi kullandı

Dargeçit'te, Yüksekova'da dün iki Kürt'ün polis tarafından katledilmesini protesto eden yurttaşlara polis saldırısı gerçekleşti. Polisin gerçek mermi kullandığı müdahalenin ardından başlayan olaylar devam ediyor. 

Mardin'in Dargeçit ilçesi Mıcırsafa Mahallesi'nde sokaklara çıkan gençler, dün Yüksekova'da polislerin açtığı ateş sonucu Mehmet Reşit İşbilir (35) ile Veysel İşbilir'in (34) katledilmesini protesto etmek istedi. Sokağa çıkarak yürüyüşe geçen gençler, katliamı protesto ederken, bir süre sonra polisin saldırısına maruz kaldı. Saldırıya gençlerin de taş atarak karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. 

Çatışmalar sırasında polislerin gerçek silah kullandığı da görüldü. Polisin gaz bombalı ve tazyikli suyla saldırısının ardından başlayan olaylar ilçenin ara sokaklarında devam ediyor.