DBP: Kurtuluş tecridin kırılmasında!

DBP İstanbul İl Örgütü, İmralı tecridi, açlık grevleri ve Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda yapılacak mitinge ilişkin parti binasında kitlesel bir basın toplantısı düzenledi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İstanbul İl Örgütü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecride, DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekilli Leyla Güven’in öncülüğünde devam eden açlık grevlerine ve Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda 3 Şubat günü yapılacak mitinge dikkat çekmek için basın toplantısı düzenledi. DBP il binasında gerçekleşen toplantıya, DBP il eşbaşkanları Emine Caynak, Ali Rıza Bilgili, DBP PM Üyesi Gülüm Bayram'ın yanı sıra DBP il ve ilçe üyeleri katıldı. 

‘ÖCALAN SIRADAN BİRİ DEĞİL; BİR HALKIN ÖNDERİ'

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Gülüm Bayram, Kürtlerin bugüne kadar hep olağanüstü süreçlerden geçtiğini hatırlatarak sözlerine başladı. Bugünkü sürecin ise geçmişteki süreçlerin toplamı olduğunu ifade eden Bayram, DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in başlattığı ve giderek yayılan açlık grevleriyle bu kötü gidişata müdahale ettiğini vurguladı. Güven'in geçmişte yaşanan acıların tanığı olarak bedenini açlık grevine yatırdığını kaydeden Bayram, Güven'in başlattığı açlık grevinin etrafında tutsakların, Avrupa ve Hewler’in kenetlendiğini hatırlattı. Bu taleplerin gündelik, sıradan talepler olmadığını belirten Bayram, “Bu talepler tamamen siyasi ve toplumsal taleplerdir. Sayın Öcalan üzerindeki mutlak tecridin kaldırılmasına dönük taleptir. Çünkü biz biliyoruz ki Sayın Öcalan üzerindeki mutlak tecrit kırılmadan normalleşme, barış, demokrasi olmaz" dedi. Bayram, Öcalan'ın sıradan bir şahsiyet olmadığı vurgusunu yaparak, bir halkın önderi, lideri olduğunun altını çizdi. 

CPT'YE TEPKİ

Açlık grevleri karşısında CPT'nin takındığı duyarsız tavrı eleştiren Bayram, bu duyarsızlığın uluslararası komplonun devamı niteliğini taşıdığına işaret etti. CPT'nin bu duyarsızlığının endişe verici olduğunu dile getiren Bayram, "İçerideki arkadaşlarımızın başlattığı açlık grevleri içe dönük değildir. Dışa dönük bir mesajdır. Kamuoyunun vicdanına seslenmektir. Çok geç olmadan, daha fazla yara almadan bu konuya duyarlı olmak gerekiyor" dedi. 

MİTİNGE KATILIM ÇAĞRISI 

Bayram, son olarak şunlar söyledi: "Topluma şunu soru sormak gerekiyor: Özgürleşen bir Öcalan mı faydalıdır? Yoksa tecrit altında tutulan bir Öcalan mı topluma faydalıdır? Biz bunun bilinçli olduğunu düşünüyoruz. Ve o günden bugüne Leyla Güven'in başlattığı ve onun etrafında şekillenen eylem bizim eylemimizdir. Leyla arkadaşımızın talebi doğrultusunda 3 Şubat saat 13.00'te Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda yapılacak olan Emek Barış Adalet Mitingine tüm duyarlı vatandaşlar katılım sağlamalıdır."

DBP İl Eşbaşkanı Ali Rıza Bilgili , 'Çözüm Süreci' boyunca tek bir insanın burnunun kanamadığını; toplumun huzura kavuştuğunu hatırlatan Bilgili, iktidar tarafından çözüm masasının devrilmesiyle ülkenin yine kaos ve karanlığa sürüklendiğini kaydetti. Bu sorunların tek çözümünün İmralı tecridinin kaldırılmasıyla çözüleceğini vurgulayan Bilgili, “Barışçıl ve demokratik bir çözüm sürecini yürütebilecek tek kişi Kürt Halk Önderidir. Herkesi kurtaracak olan Kürt Halk Önderiyle başlayacak diyalogdur. Süreci belirleyecek olan Kürt Halk Önderidir" diye belirtti.