Türk devletinin öz yönetim ilanlarına dönük gün geçtikçe daha da şiddetini artırarak geliştirdiği soykırım politikası BM önünde yapılacak 3 günlük oturma eylemi ile protesto edilerek, BM’nin harekete geçmesi talep edilecek.
AKP ve Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde Türk devletinin Kürdistan’ın belli ilçelerinde ilan edilen öz yönetim ilanlarına dönük ortaya koyduğu soykırım politikasını protesto etmek ve Birleşmiş Milletler ’in (BM) Kürdistan’da yaşananlar için harekete geçmesini talep etmek amacıyla İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan BM önünde 25-27 Ocak tarihleri arasında oturma eylemi düzenlenecek.
İsviçre Demokratik Kürt Toplum Merkezleri (DEM-KURD) öncülüğünde 25 Ocak Pazartesi saat 10.00’da BM önünde başlayacak olan oturma eylemi 28 Ocak tarihinde yapılacak bir mitingle sonlandırılacak.
BM önünde başlatılacak olan oturma eylemine katılım çağrısı yapan DEM-KURD, Cizre ve Sur başta olmak üzere Kürdistan’da yaşananlara dikkat çekerek, İsviçre’de yaşayan bütün Kürdistanlıların ve dostlarının eyleme katılması gerektiğini ifade etti.
“Kobane direnişi esnasında Avrupa’nın her köşesinde ortaya koyduğumuz eylemlilik ruhuyla nasıl ki dünyayı ayağı kaldırdıysak, bugünde aynı şekilde ortaya koyacağımız eylemliliklerle Türk devletinin Kuzey Kürdistan’daki soykırımcı politikalarını boşa çıkarabiliriz” denilen açıklamada DEM-KURD, herkesin 25 Ocak’ta BM önünde olması gerektiği çağrısında bulundu.