DEM Parti: Kürt işçilere yönelik ırkçılık iktidardan besleniyor

DEM Parti Emek Komisyonu, Muğla Seydikemer'de Kürt tarım işçilerine yönelik ırkçı saldırıya tepki göstererek, "Savaş ve şiddet siyaseti bu saldırılara zemin hazırlıyor" dedi.

DEM Parti Emek Komisyonu eş sözcüleri Sevtap Akdağ Karahalı ve Mehmet Bozgeyik tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Muğla’nın Seydikemer ilçesinde 29 Haziran’da Mardinli Kürt tarım işçilerine yönelik ırkçı bir saldırı gerçekleştirildi. 20-25 kişi olduğu söylenen saldırganların bıçak, sopa ve silahlı saldırısına uğrayan 4 işçi kafa, kol ve bacaklarındaki kırıklarla ağır şekilde yaralandı. İşçilerin şikâyetine rağmen saldırganlar hakkında şimdiye kadar herhangi bir soruşturma başlatılmadı" denildi.

Kürt işçilere dönük bu ırkçı saldırının münferit bir olay olmadığına dikkat çekilen açıklamada, "Bu saldırı, her dönem ülkenin değişik bölgelerine çalışmak üzere gelen Kürt işçilere yönelik yaygınlaşan nefret söyleminin ve saldırıların Muğla’daki yansımasıdır" diye belirtildi.

'İKTİDARIN POLİTİKASI ZEMİN HAZIRLADI'

DEM Parti'nin açıklamasında şunlar da ifade edildi:

"İktidarın toplumu kutuplaştırarak yönetme politikası, Kürt halkına dönük savaş ve şiddet siyaseti, ayrımcı dili ve 31 Mart seçimlerinden sonra bir kez daha tanık olduğumuz seçme seçilme hakkını dahi tanımayan hukuksuz yaklaşımı bu tarz ırkçı saldırıların yaşanmasının zeminini oluşturmaktadır. Yaşanan bu saldırılar her seferinde münferit ve adli olaylar olarak gösterilmeye çalışılmakta, cezasızlıkla geçiştirilmektedir.

Kürt kimliğine karşı her türlü ırkçı ve ayrımcı saldırıya zemin hazırlayan, toplumsal barışı zedeleyen ve çatışmayı körükleyen uygulamalara ve politikalara karşı sessiz kalmayacağız. Siyasi iktidar her fırsatta kullandığı kutuplaştırıcı nefret dilinden ve başta Kürt halkı olmak üzere geniş toplumsal kesimlere dönük ayrımcı politikalarından bir an önce vazgeçmelidir. Saldırılarla ilgili etkin bir soruşturma yürütülmeli, olay tüm yönleriyle aydınlatılmalıdır. Irkçı saldırganlık yine cezasızlıkla ödüllendirilmemelidir.

DEM Parti olarak hukuki sürecin takipçisi olacak, ırkçı saldırganlığa ve onu üreten siyasete karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz."