Demir: Güven'in durumu gittikçe kötüleşiyor

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Mehmet Şerif Demir, Leyla Güven’in, halsiz ve iştahının kapalı olduğunu, zaman zaman sıvı almakta zorlandığını, ciddi oranda kilo kaybı ve kas kitlesinde azalma olduğunu söyledi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven,  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle sürdürdüğü süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi 83’üncü gününde.

Güven’in sağlık durumu da ciddiyetini koruyor. Diyarbakır Tabip Odası (DTO) tarafından oluşturulan heyet, Güven’in rutin sağlık kontrollerini yapıyor. DTO Başkanı Mehmet Şerif Demir, kamuoyunun Güven’in sağlık durumuna ilişkin kaygıları üzerine heyet oluşturduklarını söyledi. Demir, avukatlarının talebi üzerine Güven’in sağlık durumunda oluşan etkilerin tespit edilmesi ve açlık grevi eylemi boyunca uzman bir heyet tarafından gözlem altında tutulması için çalışmalara başladıklarını kaydetti. Demir, heyetin ziyaret ettiği Güven’in kendisini iyi hissetmemesinden dolayı muayenenin gerçekleştirilemediğini söyledi. Güven’in halsiz ve iştahının kapalı olduğunu, zaman zaman sıvı almakta zorlandığını vurgulayan Demir, ciddi oranda kilo kaybı ve kas kitlesinde azalma olduğunu gözlemlediklerini söyledi.

Demir, Güven’i muayene etmek üzere heyetin önümüzdeki günlerde tekrar bir ziyaret gerçekleştireceğini de sözlerine ekledi.