Demir: Saldırı örtbas edilmeye çalışılıyor

Sakarya’da yakın akrabalarının maruz kaldığı saldırının üstünün örtbas edilmeye çalışıldığına dikkat çeken Şirin Demir, “İnsanı kendi memleketinde ezmeye çalışıyorlar” dedi.

Sakarya’da mevsimlik tarım işçisi olan kuzenlerinin ve yeğenlerinin başına gelen ırkçı saldırıya tepki gösteren Şirin Demir, ANF’ye konuştu.

4 Eylül’de işe başlamalarıyla birlikte hakarete uğradıklarını belirten Demir, “Çok ağır küfürlere maruz kalmışlar. İşi bıraktıklarında ise saldırıya uğramışlar. Yeğenim Şilan Demir’e tokat atılmış. Üstleri başları kan içinde kalmış. Zor bela yola çıkmışlar. Allah’tan yolda Mardinli bir kişinin aracı geçiyormuş, ona binmişler. Orada kalsaydılar daha beterini yaşarlardı” dedi.

‘SANAL MEDYADA MİLYONLARCA İNSAN TARAFINDAN PAYLAŞILDI’

Konuya ilişkin Sakarya Valiliği’nin ve İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya tepki gösteren Demir, saldırının sanal medyada milyonlarca insan tarafından paylaşılmasına rağmen iktidar yetkilileri tarafından örtbas edilmeye çalışıldığına işaret etti.

“Çıkıp olayın 22 Ağustos’ta Kocaeli’nde yaşandığını söylüyorlar. Hayır efendim, olay 4 Eylül’de yaşandı” diyen Demir, olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.

‘ÜLKEYİ TERK ETMEYE ZORLUYORLAR’

Gün geçtikçe bu saldırıların çoğaldığına dikkat çeken Demir, bu tür ırkçı saldırıların ayrımcılığı körüklediğini vurguladı. Saldırganların bir yerlerden cesaret aldığına işaret eden Demir, şunları kaydetti: “Eğer birlerinden cesaret almasaydılar, bu kadar pervasızca saldıramazlardı. İnsanı kendi memleketinde ezmeye çalışıyorlar. Öyle yapıyorlar ki insanları ülkeyi terk etmeye zorluyorlar. Öyle bir yaşam yaratmaya çalışıyorlar. Eğer bu saldırganlardan birine ceza verilseydi emin olun hiçbir Allah’ın kulu bunu yapmazdı. Ama emniyetin ön kapısından girip arka kapısından çıkartılıyorlarsa bu sürekli yaşanır. Batman’da da bir kız çocuğuna tecavüz edip intiharına sebep olan kişi ne oldu? Emniyetin ön kapısından girip, arka kapısından çıktı.”

‘BU SALDIRILAR HEP YAŞANIYOR’

Saldırıyı duyar duymaz çok öfkelendiğini ve kuzenlerinin telefonlarını sildiğini belirten Demir, yıllardır buna benzer ırkçı saldırılar yaşandığını ama buna rağmen hala oralara gidildiğini söyledi. Bu saldırılara sadece ailesinin maruz kalmadığını hatırlatan Demir, “Geçen yıl başka bir yerde benzer bir ırkçı saldırı daha oldu. 80 yaşındaki adama yapılmış, 50 yaşındaki kadına da yapılmış. Her gün böyle olaylar oluyor ama örtbas ediliyor” dedi.