Demirtaş: Ailelerin sorunlarını silahla çözmesi kabul edilemez
Demirtaş: Ailelerin sorunlarını silahla çözmesi kabul edilemez
Demirtaş: Ailelerin sorunlarını silahla çözmesi kabul edilemez
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 100 yıllık Kürt sorununu silahsız bir şekilde çözmeye çalışırken, ailelerin kendi sorunlarını konuşarak ve diyalog yerine silahla çözmesine asla kabul etmeyeceklerini ifade ederek, ailelere sağduyu çağrısı yaptı.
BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Gültan Kışanak, belediye başkanları, STK Temsilcileri ve BDP heyeti geçen hafta Hazro İlçesi Çiftlibahçe Köyü'nde Tekin ve Uğurlayan Aileleri arasında çıkan ve 8 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayda yaşamını yitirenlerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.
Bismil İlçesi'ne gelen ve partililer tarafından karşılanan Demirtaş ve Kışanak, olayda 4 ferdini kaybeden Uğurluyan Ailesi'nin Uluturk Köyü Camisinde kurduğu taziye yerini ziyaret etti. Burada aile büyüğü Abdurrahman Uğurlayan ve diğer aile fertlerine başsağlığı dileklerinde bulundu. Abdurrahman Uğurlayan heyete "Hoşgeldiniz. Başımızın üstünde yeriniz var. Biz bu işi artık size bırakıyoruz. Parti olarak ne yaparsanız, ne karar alırsanız, biz ona uyacağız" dedi.
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise son derece üzgün olduklarını, son zamanlarda aile içi çatışmalarda anormal bir şekilde artış olduğunu ve taziyede bulunmak, hem de buna dikkat çekmek için STK'lar ile birlikte bu ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek şöyle konuştu: "Aile içi bu çatışmaları kabul etmiyoruz. Gerekçesi sebebi ne olursa olsun, insanların konuşmak ve diyolg yerine birbirlerini silahla vurarak, sorunlarını çözmesini istemiyoruz. Parti olarak 100 yıllık bir meseleyi konuşarak, silahsız bir şekilde çözme uğraşı verirken ve savaştan kaynaklı çatışmaları yüzde 100 durdurmuşken aile içi çatışmaları kabul etmiyoruz. Bir yandan barışı inşaa ederken, bir yandan halkımızın birbirine karşı silah kullanarak, sorun çözmeye çalışmasını asla kabul etmeyiz. Sorunları konuşarak, diyalog yoluyla çözmemiz gerekir. Bu konuda partimiz, halkımızın hizmetindedir. Partimizin barış komisyonları var. Buralara başvurularak sorunlarımızı çatışmadan çözmeliyiz."
Bismil'deki taziyeden sonra Demirtaş ve beraberindekiler, Tekin Ailesi'ne taziye ziyaretinde bulunmak için Hazro İlçesi'ne gitmek üzere yola çıktı.