Demirtaş: Erdoğan için zaman tükeniyor!

Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, Erdoğan için 'zamanı tükeniyor' derken, "Bir değişim şarttır ve bu çok yakın" mesajını verdi. Demirtaş, Efrîn işgali ve MHP ile ittifakın ardından, AKP'li Kürtlerin de tercihini değiştireceğini vurguladı.

Rehin tutulan, HDP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, İtalya'nın köklü gazetelerinden Corriere della Sera'nın sorularına avukatları aracılığıyla yazılı olarak cevap verdi.

'BİZİM İÇİN HİÇBİR ŞEY KOLAY OLMADI'

Demirtaş, kampanya sürecine ilişkin soruya, şu yanıtı verdi: "Sorun sadece doğrudan sesimi duyuramıyor, halkın karşısına çıkamıyor oluşum değil. Diğer adaylardan kampanya yürütme konusunda her açıdan dezavantajlıyım. Ama bunu bilerek aday oldum. Benim için, Kürtler için, bu ülkenin ezilen tüm kesimleri için hiçbir şey kolay olmadı bugüne dek zaten. Anlayacağınız talimliyim, seçim gününe dek cezaevinin fiziki kısıtlamalarına rağmen elimden geldiğince kampanyamı yürütmeye devam edeceğim."

'ERDOĞAN İÇİN DÜŞÜŞ BAŞLADI'

"Erdoğan size terörist diyor. Buna nasıl cevap veriyorsunuz" sorusunu ise Demirtaş, "Erdoğan da biliyor terörist olmadığımı. Derdi benim üzerimden yapacağı bir linç kampanyası ile kendi yelkenini şişirmek. Ama ne yapsa da artık o yelkeni şişirmeyi başaramayacağı bir noktada. Erdoğan için düşüş çoktan başladı" diye yanıtladı. 

İKİNCİ TUR

Demirtaş'a 'ikinci tura kalmaması halinde seçmenlerinin ne yapacağı' da soruldu. Demirtaş, şöyle dedi: "İkinci tura ben kalmak istiyorum ve bunun için gece gündüz çalışıyorum. Seçmenlerim de doğal olarak beni destekler. Ancak şunu da söyleyeyim HDP’liler kendi ilkeleri çerçevesinde demokrasiden yana bir tercih yapacaktır."

'HER ZAMANKİNDEN UMUTLUYUM'

Demirtaş, başka bir soru üzerine, şu değerlendirmeyi de yaptı:

"Her zamankinden umutluyum. İktidarın özellikle son üç senede bu ülkeye verdiği şey şiddet, adaletsizlik ve hukuksuzluktur. Bunun da en büyük mağduru halk. İşte biz burada devreye gidiyoruz, durum bu ve gidişat böyleyken, AKP’ye dur deme iddiasındayız. Umudumuzu kaybettiğimiz zaman siyaseti de bırakmamız gerekir. İktidarın ülkeyi getirdiği duruma rağmen halka baktığımızda, umudumuzu kaybetmemizi gerektirecek bir şeyin olmadığını söyleyebilirim. Bir değişim şarttır ve bu çok yakın."

'TÜRKİYE CEZAEVİ, BİR NUMARALI MAHKÛM DA ERDOĞAN!'

Erdoğan'ın darbe girişimini “Allah’ın bir lütfu” olarak görerek Türkiye’yi OHAL ile yönettiği bir yarı açık cezaevine dönüştürmeyi seçtiğini vurgulayan Demirtaş, "Erdoğan farkında olmayabilir, ama TV ekranında gördüğüm son hallerine bakarak şunu söyleyebilirim, bu cezaevinin bir numaralı mahkumu da kendisi" diye ekledi.

'KÜRTLERDEN AKP'YE OY YOK'

Demirtaş, Efrîn işgali ve Erdoğan'ın MHP ile ittifakının Kürt oylarını nasıl etkileyeceği sorusuna da, "Bunun seçim sonuçlarına yansıyacağını ve Kürtlerin önemli bir kısmının AKP’ye oy vermeyeceğini düşünüyorum" yanıtını verdi.