Devlet terörüne bir çok kentte protesto

Amed’de Kürt kadın siyasetçilere ve aktivistlere yönelik devlet terörü, bir çok kentte protesto edildi.

Sabah saatlerinde Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, Rosa Kadın Derneği yöneticileri ve HDP’lilere yönelik Amed merkezli baskınlar, bir çok kentte yapılan açıklamalarla protesto edildi.

AMED

Dicle Amed Kadın Platformu (DKAP), polis baskınlarında birçok üyesi gözaltına alınan Rosa Kadın Derneği’nde açıklama yaptı.

Buradaki açıklamaya HDP milletvekilleri Dersim Dağ ve Remziye Tosun'un yanı sıra, DBP ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

DKAP üyesi Arin Zümrüt, “Mücadelemizi sekteye uğratamayacaksınız. Siz yöneldikçe biz daha çok güçleneceğiz” dedi.

HDP Amed Milletvekili Remziye Tosun, her gün kadın katliamı ve cinayetlerinin yaşandığını ve bu yönde bir adım atılmadığını belirterek, baskılara karşı her yerde mücadele edeceklerini vurguladı.

URFA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü bir basın açıklaması ile baskınlar ve gözaltılara tepki gösterdi.

Açıklamaya katılan milletvekilleri Ayşe Sürücü “Unutulmamalıdır ki demokratik siyaseti tasfiye edemeyecekler. Kadın hareketi olarak bu baskılara karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz” diye belirtti ve gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını istedi.

ŞIRNAK

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde, protesto amaçlı açıklamalar yapıldı. Cizre'deki parti binası önünde yapılan açıklamaya çok sayıda kişi katıldı. HDP İlçe Eşbaşkanı Güler Tunç, "Bu hukuksuzluğa son verilmelidir. Hiçbir baskı kadın dayanışması ve mücadelesini engelleyemeyecek" dedi.

MARDİN

Mardin'in Midyat ilçesinde HDP İlçe Örgütü binasındaki açıklamada konuşan parti yöneticilerinden Şirin Çelebi, AKP’nin siyasi soykırım operasyonlarının devamı olan gözaltıların kendilerini yıldıramayacağını kaydetti.

ANKARA

Ankara Kadın Platformu yazılı bir açıklama yaptı. Platform, “Kadınların gözaltına alınması, iktidarın kadın düşmanı politikalarının son örneğidir. Öfkeli ve endişeliyiz” diye belirtti.

Platform, “Kadınların hayatları ve özgürlüğü için mücadele eden kurumlara saldırı, tüm kadınlara saldırıdır. Bundan en büyük zararı görecek olanların da şiddetle yaşayan, mücadele eden kadınlar olacağını hatırlatıyoruz. Bu yüzden de hep birlikte sesleniyoruz: Kadına yönelik bu haksız, hukuksuz saldırıya son verin ve arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın. Kadın aktivistleri serbest bırakın” ifadelerini kullandı.

ANTEP

HDP Antep İl Örgütü, parti binasında yaptığı açıklamada saldırılara tepki gösterdi. İl Eşbaşkanı Songül Koçdağ, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını isteyerek, "Hiçbir şey kadın mücadelesini engellemeyecekler” dedi.