Devrimci Parti: Newroz'da tecridi yakalım!

Newroz'u kutlayan Devrimci Parti, "Newroz ateşi, bedenini açlığa yatıran tutsakların ateşi ile birleşip tecrit politikasını yakacak" dedi. Parti, zulmün birleşik mücadeleyle son bulacağına dikkat çekti.

Devrimci Parti, yazılı açıklama yaparak Newroz'u kutladı.

"Zorlu bir dönemde karşılıyoruz direnişin ve baharın müjdecisi 2019 Newroz’unu" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'SALDIRILAR, BİRLİĞİN ACİLİYETİNİ GÖSTERİYOR'

"2019 Newroz’u Kürt halkının vahşi katliamlara, işkencelere ve ağır tecride maruz kaldığı bir dönemde gerçekleşecek. Bildiğimiz inkâr ve imha yöntemleri dışında siyasi ve etnik soykırım bugün başta Kuzey Kürdistan olmak üzere Kürtlerin yaşadığı tüm coğrafyada uygulanmaya çalışılıyor. Seçilmiş HDP’li milletvekilleri tutsak alınmış, seçilmiş belediyelere kayyımlar atanmıştır. HDP ve DBP'nin neredeyse bütün il ve ilçe teşkilatlarına yapılan gözaltı-tutuklama terörüyle Kürt halkı örgütlü olarak hareket edemez hale getirilmek istenmektedir. Kürdü yok sayan gerici-ırkçı devlet ve AKP uyguladığı asimilasyon ve şiddet politikalarını Newroz’larda özel olarak yoğunlaştırır.

Kürt halkına ve onunla dayanışma içinde olan sosyalistlere yönelik devlet terörü yerel seçim çalışmalarıyla birlikte daha bir yoğunlaşmıştır.

Seçim atmosferi her geçen gün ırkçı-milliyetçi söylemlerle kışkırtılmakta, işçilerin, emekçilerin bilinçleri kirletilmekte, halklar birbirine karşı düşmanlaştırılmaktadır. Tüm bunlar 'işçilerin birliği, halkların kardeşliği' için verilecek mücadelenin ne denli önemli ve acil olduğunu göstermektedir."

'ZULMÜ BİRLEŞEREK YIKABİLİRİZ'

Tecride ve açlık grevi direnişlerine değinilen açıklamada, "Açlık grevleri 12 yıllık tutsak Zülküf Gezen’in feda eylemi sonrası yeni bir döneme girmiş bulunuyor" denilirken, "Newroz ateşi, bedenini açlığa yatıran tutsakların ateşi ile birleşip tecrit politikasını yakacak, günümüz Dehak’larını hak ettiği yere gönderecektir" mesajı verildi.

"Eli kanlı devletin bugünkü öncelikli hedefi Kürt halkı olsa da, saldırı Türkiye işçi sınıfını ve emekçi halkları da kapsayan topyekûn bir saldırıdır" diyen Devrimci Parti, "Bu zulüm bezirganı birleşik mücadele ile yıkılabilir" dedi.