Sabah saatlerinde düzenlenen ev baskınlarında İstanbul ve İzmir’de çok sayıda gazeteci gözaltına alındı.
Gözaltına alınan gazeteciler şöyle: "Zeynep Kuray, Bülent Kılıç, Gökhan Kam, Hayri Tunç, AFP muhabiri Yasin Akgül, NOW muhabiri Ali Onur Tosun, BirGün yazarı Barış İnce, Sendika.org muhabiri Zişan Gür, İBB Foto muhabiri Kurtuluş Arı ile foto muhabiri Murat Kocabaş."
DFG ve MKG, sanal medya hesaplarında gözaltıları kınayarak, gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi.
DFG, “İstanbul'da görevini yapan gazeteciler günlerdir mesleklerini icra ederken saldırıya uğramıştır. RTÜK, demokratik eylemleri gösteren kanalları tehdit ederken, BTK ise çok sayıda X hesabını erişime kapatmıştır. Bu sabah saatlerinde ise meslektaşımızın evlerine yapılan baskınla 10 gazeteci gözaltına alındı. Meslektaşlarımızın gözaltına alınmasını kabul etmiyor, derhal serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.
MKG ise “Basını susturmaya, gerçekleri görünmez kılmaya yönelik bu saldırılar kabul edilemez!” dedi ve şunları ekledi: “Gazeteciler haber takip etmekte, kamuoyunu bilgilendirmektedir. Gözaltına alınan meslektaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. Biz gazeteciler olarak buradayız ve sesimizi yükseltiyoruz. Gerçekleri yazmaktan, söylemekten ve halka ulaştırmaktan vazgeçmeyeceğiz! Tüm meslektaşlarımızı ve kamuoyunu, bu hukuksuzluklara karşı dayanışmaya çağırıyoruz.”