DGH 3 aylık eylem bilançosunu açıkladı

DGH Koordinasyonu, 3 aylık eylem bilançosunu açıkladı. Açıklamada 123’e aşkın eylemin yapıldığı ve 70 aracın ateşe verildiği belirtildi.

Devrimci Gençlik Hareketi ve Devrimci Genç Kadın Hareketi, 'Serî Hilde' hamlesi kapsamında 3 aylık bilançoyu açıkladı. DGH, 123’e aşkın eylem düzenlediğini belirtirken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yaşam gerekçeleri ve kırmızı çizgileri olduğuna dikkat çekti.

'ÖNDER APO YAŞAM GEREKÇEMİZ'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Devrimci Genç ve Devrimci Genç Kadınlar olarak başta Önderliğimize olmak üzere halkımıza ve hareketimize karşı geliştirilen tüm saldırılara karşı başlatmış olduğumuz, Serî Hilde hamlesi kapsamında birimlerimiz tarafından Ekim, Kasım ve Aralık aylarında Türkiye ve Kürdistan’da 123’e aşkın eylem gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemlerde araçlar, fabrikalar ateşe verilmiş, işbirlikçi ve düşmana ağır kayıplar yaşatılmıştır.

Faşist AKP ve çeteleri yaşadıkları bozgunun üstünü örtmek için büyük bir baskı ve zulüm mekanizmasını devreye koymuştur. Bu yılda büyük kayıplar yaşamış ve hiçbir şekilde medyaya yansıtılmamıştır. 

TC ve diğer emperyalist güçler şunu bilmelidirler ki Önder Apo bizim yaşam gerekçemiz, kırmızı çizgimizdir. Faşist TC devletinin Önderimiz ve halkımızın üzerinde kurmuş olduğu baskı ve sindirme politikaları devam ettiği sürece bizim eylemlerimiz de artarak devam edecektir. Bu mücadele yılında 2019 yılı irade ve cesaretlerle inkâr-imha tasfiye saldırılarının boşa çıkarılacağı özgür bir yıl olacaktır."

BİLANÇO

Eylemlere ilişkin bilanço şöyle açıklandı:

"Yaralı düşman (bekçi, polis vb.) 13

Araç yakma eylemi  70

Fabrika yakma eylemi   20

İş yeri yakma eylemi  17

Ses bombalı eylem  13

Depo yakma eylemi  6

Havai fişekli eylem  4

Darbelenen düşman aracı   2

Cezalandırılan işbirlikçi     2

Tekstil atölyesi yakma eylemi 2

Faşistlere saldırı 10 araçlık konvoya eylem düzenlendi

Fuhuş ve uyuşturucu mekanına düzenlenen eylem  2

Pankart, yazılama, bildiri dağıtma eylemleri   16