DGH’den tecride karşı dizi eylem

Devrimci Gençlik Hareketi (DGH), tecride karşı bir çok araç ve fabrika ile bir marketi ateşe verdiklerini duyurdu.

DGH Koordinasyonu yaptığı yazılı bir açıklamada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması amacıyla, Türkiye ve Kürdistan kentlerinde bir dizi eylem gerçekleştirdiklerini belirtti.

Açıklamaya göre üç fabrika, bir market ve dört araç ateşe verildi. Bir çok lisede ise yazılama yapıldığı bilgisi verildi.

11-19 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen eylemler şöyle sıralandı:

AMED: 11 Ocak tarihinde Fatih ve Diclekent Mahallelerinde bulunan liselerde birimlerimiz tarafından yazılama eylemleri gerçekleştirilmiştir.

İZMİR: 13 Ocak tarihinde Şehit Nazelin Korkut İntikam Birimlerimiz tarafından Atatürk Mahallesinde bir plastik geri dönüşüm fabrikası ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemin sonucunda fabrikada çok sayıda maddi hasar oluşmuştur.

MANİSA: 13 Ocak tarihinde Kırkağaç ilçesinde H.İ.D adındaki şahsa ait bir minibüs Şehit Baran Mawa İntikam Birimlerimiz tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde minibüs tümden imha olmuştur.

İSTANBUL: 11 Ocak tarihinde Eyüp Sultan’da bulunan bir traktör fabrikası Şehit Baran Mawa İntikam Birimlerimiz tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde fabrikada bulunan iki traktör tümden imha olurken, fabrikada çok sayıda maddi hasar oluşmuştur.

14 Ocak tarihinde Fatih Alikali Mahallesinde bulunan bir market Şehit Baran Mawa İntikam Birimlerimiz tarafından ateşe verilmiştir. Eylem sonucu markette çok sayıda maddi hasar oluşmuştur.

19 Ocak tarihinde Avcılar’da bulunan bir dondurma fabrikası Şehit Baran Mawa İntikam Birimlerimiz tarafından ateşe verilmiştir. Bu eylemde dondurma fabrikasında çok sayıda maddi hasar oluşmuştur.

BURSA: 17 Ocak tarihinde İnegöl İlçesinde Şehit Baran Mawa İntikam Birimlerimiz tarafından bir iş makinesi ateşe verilmiştir. Eylemde iş makinesi kullanılmaz hale getirilmiştir.