DGH'den tecride karşı eylemler

Devrimci Gençlik Hareketi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto ve açlık grevi eylemlerini selamlamak amacıyla İstanbul’da bir aracı ateşe verdi, 10 bekçi ve polisin yaralandığı bir eylem de gerçekleştirdi.

Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması ve ceza evlerindeki açlık grevindeki tutsaklara destek amacıyla Şehid Baran Mawa İntikam Birimi tarafından İstanbul’da eylemler düzenlendiği bildirdi.

Açıklamada eylemlerin ayrıntılarına ilişkin şunlar belirtildi:

“15 Aralık tarihinde 04.30 saatlerinde Bahçelievler Fevzi Çakmak Mahallesinde bir araç birimlerimiz tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde araç tümden imha edilmiştir.

17 Aralık tarihinde akşam saatlerinde Sultangazi’nin Esentepe mahallesinde grup halinde gezen 10 kişilik bekçi ve polislere yönelik birimlerimiz tarafından silahlı ve bombalı eylem gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 10 kişilik grupta bulunan bekçi ve polislerin hepsi yaralanmış ve kentin çeşitli hastanelerine kaldırılmıştır.”

DGH, “Eylemlerimiz Kürt Halkl Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit parçalanıp kırılıncaya kadar artarak devam edecektir” dedi.