Direnişteki Çorumlu işçilere engelleme

Direnişteki Çorumlu metal işçilerinin Ankara'ya gelmesi engelleniyor.

 

Çorum’da Ekmekçioğlu Metal Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş Fabrikası’nda çalışırken, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Birleşik Metal İşçileri Sendikası’na (Birleşik Metal-İş) üye oldukları için işten çıkarılan 90 metal işçinin direnişi 43. gününde.

Kentte sabah saatlerinde yapılan yürüyüş sonrası DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu’nun da aralarında olduğu işçiler, otobüslerle Ankara'ya doğru yola çıktı.

Yol boyunca sık sık durdurulan işçilere GBT dayatıldı. Elmadağ'da durdurulan işçilerin kimliklerinin alınması üzerine, işçiler yolu trafiğe kapattı. İşçiler, ısrarları sonucunda yola devam edebildi. Ankara Eskişehir yolunda tekrar durdurulan işçilerin bekleyişi devam ediyor.

POLİS SALDIRDI

Ayrıca Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde destek için bir araya gelen, aralarında DİSK İç Anadolu Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün'ün de olduğu konfederasyon üyesi onlarca kişi polis saldırısıyla uzaklaştırıldı. Polisler, gazetecilerin görüntü almasını da engelliyor.