Diyarbakır'ın Lice Ýlçesi kırsalında Mardin'in Derik ve Mazıdaðı Ýlçeleri arasında Türk ordusu askeri operasyon başlattı.
Diyarbakır'ın Lice Ýlçesi'ne baðlı Dibek, Çaðdaş ve Yolçatı köyleri arasında kalan ormanlı bölgede askeri operasyon başlatıldı. Çok sayıda askerin sevk edildiði Dibek, Çaðdaş ve Yolçatı köylerinin üçgeninde askerlerin ormanlık alanda arama-tarama faaliyeti yaptıðı bildirildi. Askerlerin, Çaðdaş ve Yolçatı köyleri kırsalına doðru ilerlediði belirtildi.
Mardin'in Derik ve Mazıdaðı ilçeleri arasında bulunan kırsal alana yönelik sabah saatlerinden itibaren operasyon başlatıldıðı bildirildi. Edinilen bilgilere göre; Derik'e baðlı Belkevir ve Mazıdaðı'na baðlı Mava ve Xarok köylerinin bulunduðu kırsal alana yönelik başlatılan operasyona çok sayıda askeri araç ile birlikler gönderildi. Jandarma özel harekat ve polis özel harekat timlerinin katıldıðı operasyonun genişleyerek devam ettiði kaydedildi.
ANF NEWS AGENCY